Недопущення на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту
опубліковано 26 березня 2024 року о 15:45

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати функції щодо недопущення на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту.

Зокрема, здійснюється моніторинг видавничої сфери держави-агресора та веб-сегменту сфери книгорозповсюдження з метою виявлення фактів незаконного випуску і розповсюдження на вітчизняному ринку видавничої продукції, яка стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України.

Лише у березні за результатами моніторингу виявлено та внесено до Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини, чергові 14 пропагандистських російських видань антиукраїнського змісту. Також за цей період припинено протиправну діяльність щодо реалізації видавничої продукції держави-агресора трьома книжковими магазинами – «EZOTERIA» та «Грамота» в м. Києві, а також «Katebooks» в м. Ірпінь.

Встановлено факти розміщення українськими інтернет-магазинами «RIDMI», «Myrzilka», «Книжний дім», «BestBook», «Книжкова майстерня» пропозицій щодо продажу книжкових видань, виготовлених та/або випущених у світ державою-агресором, що є порушенням вимог статті 28Закону України «Про видавничу справу». У зв’язку з цим, зазначеним суб’єктам електронної комерції надіслано попередження щодо неприпустимості провадження діяльності у видавничій справі з порушенням законодавства України та запропоновано самостійно вилучити з обігу наявну видавничу продукцію держави-агресора, інакше до правопорушників будуть застосовані заходи реагування, передбачені чинним законодавством.

Крім того, проводиться профілактична робота із попередження випадків незаконної діяльності у сфері книгорозповсюдження. Зокрема, у березні відбулась робоча зустріч з адміністрацією маркетплейсу Prom.ua. На цій платформі 70 тисяч продавців розміщують понад 160 мільйонів товарних пропозицій. Досягнуто домовленості з адміністрацію маркетплейсу, що у разі виявлення на платформі комерційних пропозицій із реалізації видавничої продукції держави-агресора, ці пропозиції за запитами Держкомтелерадіо будуть вилучатися.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux