Наказом Держкомтелерадіо затверджено заходи з реалізації експертних пропозицій ГО "Українська Демократія"
опубліковано 27 червня 2018 року о 15:02

Наказом Держкомтелерадіо затверджено заходи з реалізації експертних пропозицій громадської організації «Українська Демократія» за результатами проведення громадської експертизи діяльності Держкомтелерадіо. Предметом експертизи була взаємодія Держкомтелерадіо з громадськістю.

 

Заходами заплановано провести перевірку та оцінювання рівня організації роботи із зверненнями громадян у Держкомтелерадіо згідно з показниками та у порядку, визначеному Методикою оцінювання рівня організації роботи із зверненнями громадян в органах виконавчої влади, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2009 р. №630. Також з метою вивчення громадської думки будуть опрацьовані та узагальнені висловлені у зверненнях громадян пропозиції та зауваження.

Крім того, за пропозицією громадської організації «Українська Демократія», під час підготовки проектів регуляторних актів вирішено безумовно дотримуватися положень Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта» від 11.03.2004 № 308, а саме щодо проведення тесту малого підприємництва (М-тест) та проведення відповідних консультацій з асоціаціями малого бізнесу. Із заходами з реалізації експертних пропозицій можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо за посиланням http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=147307&cat_id=77844

Нагадаємо, що запит на проведення громадської експертизи надійшов від ГО «Українська Демократія» 27 березня. Метою громадської експертизи була оцінка виконання Держкомтелерадіо завдань щодо взаємодії з громадськістю та підготовка пропозицій щодо посилення такої взаємодії для їх врахування Держкомтелерадіо у своїй роботі. На запит інституту громадянського суспільства відомством було надано близько 60 документів, які стосуються взаємодії з громадськістю.

14 червня до Держкомтелерадіо надійшли експертні пропозиції від ГО «Українська демократія». Відповідно до урядової постанови №976 пропозиції було розглянуто на апаратній нараді відомства 18 червня за участю керівника ГО «Українська Демократія» Марка Скакуна, після чого було розроблено заходи з реалізації наданих громадською організацією пропозицій.

Громадська експертиза діяльності Держкомтелерадіо проводилася вчетверте відтоді, як 2008 року Постановою КМУ № 976 було затверджено Порядок сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux