На Волині обговорили шляхи забезпечення стовідсоткового покриття області українським мовленням
опубліковано 24 березня 2016 року о 17:51

23 березня у Луцьку за ініціативи місцевої влади відбулась конференція «Шляхи забезпечення абсолютного покриття території Волинської області українським та регіональним телевізійним мовленням». Участь у дискусії взяли представники Держкомтелерадіо, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, Концерну РРТ, Державної служби спецзв’язку та захисту інформації України, ДП «Український державний центр радіочастот» тощо.

 

Учасники конференції - голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, його заступник Світлана Мишковець, перший заступник голови облради Олександр Пирожик та інші – наголошували: питання безпеки інформаційного простору є невід’ємною складовою національної безпеки. Не лише східні території держави – Донецька та Луганська області - потерпають від ворожих, добре спланованих інформаційних атак. Під впливом проросійськи орієнтованого мовлення разом із Рівненською, Житомирською, Чернігівською, Сумською та Харківською областями перебуває також і Волинь. Територія непокриття області українським та регіональним мовником становить 35%.

Особливо критична ситуація склалася у північних районах краю, де мешканці не мають можливості чути і бачити українське радіо і телебачення, натомість мають вільний доступ до білоруського й російського мовлення. Як наслідок – поширення антиукраїнських настроїв, несприйняття мобілізаційних процесів, необхідності реалізації реформ, політики держави загалом тощо.

Ситуацію може виправити якомога швидший перехід на цифрове мовлення. Відомо, що аналогове вимкнуть на території всієї держави наприкінці червня 2017 року. Відтак волиняни й просять почати процес такого переходу саме з Волині. Обласна влада не просить у держави грошей, вона готова реалізовувати проект власними силами, або ж на умовах співфінансування.

За результатом конференції, її учасники ухвалили резолюцію та вирішили надіслати звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів з проханням впровадити на території області пілотний проект зі 100 % забезпеченням населення краю цифровим мовленням з подальшою розбудовою мережі цифрового телебачення; розрахунок і міжнародну координацію частот першочергово здійснити для Волині.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux