На Суспільному відбулося виїзне засідання підкомітету Верховної Ради України
опубліковано 09 лютого 2023 року о 16:31

7 лютого у приміщенні АТ «НСТУ» відбулось виїзне засідання підкомітету з питань інформаційної політики та європейської інтеграції Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Голова Наглядової ради Суспільного Мовлення Світлана Остапа та голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький розповіли народним депутатам про підсумки минулого року й подальші плани компанії.

«З початком війни Суспільне виконувало три головних завдання: забезпечувало безперебійну роботу медіакомпанії, створювало умови для безпечної роботи працівників Суспільного і оперативно надавало українцям перевірену інформацію всіма можливими каналами комунікації. Незважаючи на евакуацію з Києва та кількох областей, працювали всі наші канали комунікації: Перший телеканал, телеканал Суспільне Культура, три загальнонаціональні радіоканали, кілька десятків філій і потужна діджитал-платформа. На них у 2022 році було виготовлено десятки тисяч годин власного контенту», —зазначила Світлана Остапа.

Микола Чернотицький під час виступу повідомив, що цьогорічний бюджет компанії на 20% менший за торішній, проте завдяки підтримці донорів компанія має амбітні плани. Так, передбачено запуск суспільно-політичного шоу «Новий відлік», виробництво документальних фільмів, серед яких «Крим. Звільнення» (про спецоперацію СБУ 1994 року), «Голодомор. Хроніки», «Спецоперація Кремля» та інші, дитячого контенту. Також вперше Суспільний мовник виступить замовником художнього серіалу.

Він повідомив, що документальні проєкти Суспільного, наприклад, «Буча 22», «Колапс», продано в інші країни: Польщу, Латвію, Литву, Естонію, Грузію.

Одним із важливих проєктів є організація Євробачення-2023 у Ліверпулі спільно з ВВС. Микола Чернотицький підкреслив, що британці відкриті до максимального залучення України в організацію конкурсу: «Цікавий досвід роботи з ВВС та виклик і для них, і для нас спільно організувати конкурс, адже ніхто ніколи такого не робив».

Голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв відзначив, що протягом останнього року зросли аудиторія та рівень довіри до Суспільного, й нагадав, що закон про створення Суспільного є одним із євроінтеграційних.

«Цінність Суспільного в тому, що воно не належить і не контролюється жодною політичною силою, партією чи комерційними інтересами», — зазначив народний депутат Микола Княжицький. Він наголосив на важливості вироблення Суспільним документальних фільмів: «Приємно вражений фаховим підходом у роботі штабу. Суспільне показує, що може робити якісні проєкти. Проєкти на кшталт "Щедрика" потрібно підтримувати та розвивати. У таких історичних, суспільно важливих фільмах та серіалах ви будете унікальні. І на це ми, як депутати, готові лобіювати кошти».

Народний депутат Володимир В’ятрович подякував за «якісні історичні продукти» та зазначив, що вони знайдуть аудиторію не лише в Україні, а й за кордоном.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux