На Суспільному стартував Національний відбір на «Дитяче Євробачення-2023»
опубліковано 19 червня 2023 року о 11:41

Приймання заявок на участь у Національному відборі на дитячий пісенний конкурс розпочалося 17 червня і триватиме до 9 липня включно. Цього року заявки на участь у Нацвідборі приймаються через форму на сайті junior.eurovision.ua.

Суспільний мовник спростив умови участі в Нацвідборі, щоб зробити його доступнішим для юних виконавців, і тепер не обов’язково мати авторську пісню.

Цьогорічна заявка на участь у Нацвідборі складається з двох відеозаписів живого виконання пісень: каверверсії популярної пісні та рекомендованої авторської пісні (за наявності) або ж просто двох каверів у різних стилях. У разі проходження до фіналу учасника, який не матиме авторської пісні, Суспільне надасть фіналісту пісню.

У випадку подання учасником авторської пісні вимогами передбачений хронометраж від 2,5 до 3 хвилин. Крім того, пісня не повинна бути оприлюдненою до 1 травня 2023 року, а її текст має бути щонайменше на 60% українськомовним.

Участь у Нацвідборі можуть взяти діти віком від 9 до 14 років. Як і в попередні роки, до участі допускаються як сольні виконавці, так і гурти, склад яких не перевищує 6 осіб.

Нацвідбір на «Дитяче Євробачення-2023» вперше в історії участі України в конкурсі проходитиме у співпраці з музичною продюсеркою, якою стане співачка й авторка пісень Світлана Тарабарова. З метою надання професійних консультацій музичній продюсерці Нацвідбору на прослуховуванні буде сформовано експертну раду, до якої ввійдуть три представники музичної індустрії.

За результатами загальнонаціонального попереднього відбору до 13 липня включно буде сформовано лонглист із 10 учасників та проведено прослуховування. За результатами прослуховування оберуть п'ятьох фіналістів Нацвідбору. Фінал Нацвідбору на «Дитяче Євробачення-2023» відбудеться в онлайн-форматі.

Як і минулого року, до вибору представника України на «Дитяче Євробачення-2023» у фіналі Нацвідбору долучаться три члени журі. Склад журі фіналу визначатимуть українці шляхом онлайн-голосування.

Фінал 21-го Дитячого пісенного конкурсу «Євробачення» відбудеться 26 листопада в Палаці Нікайя в Ніцці.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux