На Мінській книжковій виставці відбудеться День української книги
опубліковано 04 лютого 2013 року о 15:48

 

На ХХ Мінській міжнародній книжковій виставці-ярмарку «Книги Беларуси», що проходитиме з 6 по 10 лютого у Мінську, українська делегація презентує національну експозицію, проведе День української книги та інші представницькі заходи. Її участь у видавничому форумі забезпечує Держкомтелерадіо України.

Загалом українська книга буде представлена в Мінську єдиною національною експозицією, яка розміститься на площі 20 квадратних метрів.

Вона складатиметься з майже 300 видань, книжкових новинок більше 40 вітчизняних видавництв - «Дніпра», «Картографії», «Фоліо», «Грані-Т», «Балтії-Друк», «Самміт-книга» та ін.

У програмі мінської виставки заплановано багато заходів за участю України. Зокрема, 7 лютого відбудеться День української книги, у рамках якого Держкомтелерадіо презентує Національну експозицію «Книги України», а також видання, які вийшли минулого року за програмою «Українська книга».

Окрім того, цього ж дня пройде низка презентацій кращих українських видань, серед яких – переможець Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України 2012» «Зібрання Українських стародруків 16-18 ст.» (видавництво «АДЕФ-Україна»), проекту «Особистості» однойменного видавничого дому, а також книги Людмили Рублевської «Гра в Альбарутенію», виданої в рамках програми «Українська книга» в 2012 році.

Держкомтелерадіо та видавництво «Балтія-Друк» представлять також на національному стенді книгу Володимира Александровича (Україна), Ольги Баженової (Білорусь), Раймонда Рагаускене (Литва), Генуте Керкене (Литва), Альфредаса Бумблаускаса (Литва) «Князі Радзивіли». Захід пройде за участю представників посольств України та Литви в Білорусі.

Українські видавці в рамках роботи виставки візьмуть участь у семінарах, «круглих столах» та ділових зустрічах із закордонними колегами, на яких обміняються досвідом щодо ключових питань галузі та налагодять відповідні коопераційні зв’язки. Це, у свою чергу, дасть перспективу пожвавлення книгообміну між країнами-учасниками, поглиблення міжнародного співробітництва у книговидавничій галузі та розвитку виставкової діяльності.

Після завершення книжкового форуму українська делегація передасть кращі зразки вітчизняної книговидавничої галузі для громади співвітчизників у Білорусі.

 

Інформаційно. ХХ Мінська міжнародна книжкова виставка-ярмарок «Книги Беларуси» відбуватиметься у Національному виставковому центрі «БЕЛЕКСПО». Участь у ній візьмуть книговидавці із 25 країн, серед яких – Україна, Німеччина, Індія, Італія, Литва, США, Польща, Франція, Туреччина, Фінляндія та ін. Почесним гостем виставки-ярмарку вже вдруге стане Росія (вперше їй був наданий такий статус у 2006 році).

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux