На книжковій виставці відбулось нагородження лауреатів премій імені Лесі Українки та імені Івана Франка
опубліковано 27 серпня 2015 року о 17:53

Виставка книжкова

У Києві відкрилася книжкова виставка до Дня Знань, співзасновником та співорганізатором якої є Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

 

На своїх стендах понад 50 вітчизняних видавництв представили художню, наукову, довідкову, історичну, краєзнавчу літературу, подарункові видання, альбоми про мистецтво. Під час роботи виставки книги реалізовуються за ціною виробника.

Свої нові книжки під час виставки презентують читачам письменники Дмитро Павличко, Юрій Мушкетик, Юрій Щербак, Сергій Грабар, Василь Рубан, Борис Гуменюк та інші. Також відбудуться численні презентації шкільної та навчальної літератури, дитячих книжок. У програмі виставки - понад сто заходів.

Під час церемонії відкриття книжкової виставки відбулось урочисте нагородження лауреатів Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2014 рік та Премії ім. Івана Франка у галузі інформаційної діяльності за 2015 рік.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва» від 20 травня 2015 року № 309 лауреатами зазначеної премії стали Віктор Васильович Терен (Таран) за книгу «Хлопчик з планети «Ч» та Вогняні Пси», художниця Яна Павлівна Кернер-Вернер за художнє оформлення книги «Квітко моя чарівна», творча група Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок імені Марійки Підгорянки за виставу «Котигорошко» та Іванна Анатоліївна Найда, автор анімаційного серіалу «Це наше і це твоє» телеканалу ПЛЮСПЛЮС «ТОВ «Гравіс».

Премію імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності у 2015 році було вручено Сергію Сай-Боднару та Петеру Хоманну за документально-публіцистичний твір «Любов і муки Магди Хоманн»; Олександру Домбровському за фільм «Дмитро Дорошенко. Мої спомини про недавнє минуле.1914-1920 рр.»; Олександру Бабурову за радіопередачу «Засвіт встали козаченьки». Дипломи лауреатам Премії у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» за книгу «Тарас Шевченко у пам'яті поколінь» Миколі Ротману, Євгенію Філю, Олександру Гуцалову буде вручено першим заступником Голови Держкомтелерадіо Богданом Остаповичем Черваком в Тернополі під час урочистого зібрання на честь дня народження Івана Франка.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux