На Черкащині прийнята програма розвитку інформаційного простору області
опубліковано 23 лютого 2012 року о 13:06

Черкаська обласна рада прийняла «Програму розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2012-2016 роки», що передбачає покращення матеріально-технічної бази редакцій газет, радіо та телебачення, забезпечення доступу до мережі інтернет у сільській місцевості, а також розширення мережі FM радіо. За відповідне рішення проголосувало 69 депутатів.

В її основу ввійшла розроблена ОДТРК ще влітку 2011 року програма розвитку обласного державного телерадіомовлення на 2011-2013 рр.

Нею, зокрема, передбачалось суттєве технічне переоснащення телерадіокомпанії, оптимізація її структури та зміна програмної політики, а також перехід телерадіоорганізацій області на цифрове мовлення. Наразі лише «Рось» виходить у цифровому форматі.

За словами генерального директора Черкаської ОДТРК Юрія Уздеміра, телерадіокомпанія за короткий термін вже здійснила низку важливих модернізацій: розпочато мовлення в цифровому форматі та мережі Інтернет, введено «телетекст» та започатковано виробництво новин із сурдоперекладом. Найбільша регіональна радіомережа «Рось-ФМ» із січня цього року веде мовлення на частоті 91,4, а 16 лютого запрацював передавач у смт. Буки Маньківського району, завдяки чому сигнал ФМ-мережі поширюється на географічно віддалені від обласного центру райони.

Оскільки повністю реалізувати програму самотужки ОДТРК не мала змоги, вона стала основою обласної програми інформаційного розвитку, якою, зокрема, передбачено розширення покриття телерадіомережі регіону. Так, планується розпочати будівництво телевежі в смт. Драбів, вартість якого - більше 2 млн. грн. Запуск цього об’єкту дасть можливість жителям району дізнаватися новини Черкаської телерадіокомпанії, а не сусідньої Полтавської, як це відбувається нині.

Окремим питанням, яке потребує підтримки з боку обласної влади, є створення сучасної ефективної радіомережі. Нині ОДТРК мовить з двох передавачів, покриваючи західну і східну частину області. Проте для повного покриття радіосигналом регіону потрібно встановити передавачі і в інших точках області.

Передбачені програмою кошти також дадуть можливість закупити відповідне обладнання, яке забезпечить вихід новин в прямому ефірі тощо.

Генеральний директор Черкаської ОДТРК, депутат обласної ради Юрій Уздемір наголосив, що прийняття зазначеної програми є значною подією в інформаційному житті регіону. За його словами, створення потужної, сучасної телерадіомережі стане надбанням громади Черкащини на довгі роки.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux