Колективу видавництва "Дніпро" представили нового керівника
опубліковано 02 червня 2011 року о 17:07

2 червня Голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк представив колективу державного спеціалізованого видавництва художньої літератури «Дніпро» нового директора. Попередній директор видавництва Володимир Войтович звільнився з посади за власним бажанням.

 

Наказом Держкомтелерадіо №117-к від 1 червня директором видавництва призначено Олександра Кудрявцева. Новому директору – 55 років, він має вищу журналістську освіту. Працював в газетах, на профспілковій роботі, на керівних посадах підвідомчих структур Київської міської адміністрації. З 2002 по 2008 року працював в системі Держкомтелерадіо – на посадах заступника директора господарчо-будівельної дирекції та віце-президента Національної радіокомпанії України. Має досвід видавничої діяльності - був заступником генерального директора державного підприємства «Інформаційно-видавничий центр Державної податкової адміністрації України». Останнім часом обіймав посаду радника Голови Держкомтелерадіо України на громадських засадах.

Представляючи колективу нового керівника, Юрій Плаксюк зазначив, що перед видавництвом стоїть кілька важливих завдань. По-перше, зберегти майно видавництва. Як відомо, через те, що свого часу між видавництвом та КП «Київміськжитлоспецексплуатація» не був вчасно пролонгований договір оренди нерухомого майна, орендодавець через суд вимагав виселення ДСВХЛ «Дніпро» із займаного приміщення. Зараз досягнута домовленість про призупинення процедури виселення.

Перед новим директором стоїть також завдання повернути видавництво до лав флагманів українського книговидання, налагодити роботу з авторами, книгарнями та бібліотеками, особливо сільськими та шкільними.

- Колись «Дніпро» входило до п'ятірки найбільших видавництв світу і експортувало книги до 110 зарубіжних країн, - розповідає Голова Комітету Юрій Плаксюк.- Воно першим видало «Собор» Олеся Гончара, «Мальви» Романа Іваничука, збірки Василя Симоненка, Івана Драча. Тут працювали Павло Тичина, Василь Еллан-Блакитний, Георгій Нарбут. У сучасних умовах, на жаль, видавництво не витримало жорсткої конкуренції, втратило лідерські позиції. На складах «Дніпра» лежать нереалізовані книжки на суму понад 40 тисяч гривень. Перевірка контрольно-ревізійного відділу Комітету виявила інші суттєві недоліки у роботі видавництва. Ми сподіваємось, що з приходом нового керівника ситуація покращиться, недоліки будуть виправлені.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux