Колегія Держкомтелерадіо затвердила тематику наукових робіт в інформаційній та видавничій сфері
опубліковано 25 листопада 2015 року о 16:46

Колегія Держкомтелерадіо затвердила тематику наукових робіт у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності на 2016 рік.

У наступному році планується виконати чотири наукові теми за бюджетною програмою 1701020 «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури». По дві роботи мають виконати Державна наукова установа «Книжкова палата України імені Івана Федорова» та Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво».

Державною науковою установою «Книжкова палата України імені Івана Федорова» передбачається, зокрема: опрацювати первинні адміністративні дані щодо випуску видавничої продукції в Україні у 2015 – 2016 рр., установити кількісні показники випущених видань у взаємозв’язку з їхніми якісними ознаками, проаналізувати та виявити особливості розвитку книговидання і ЗМІ, провести аналіз дотримання суб’єктами видавничої справи положень національних стандартів щодо оформлення вихідних відомостей у виданнях, здійснити подальше впровадження УДК в Україні шляхом створення електронного інформаційного ресурсу 3-го видання УДК з урахуванням змін та доповнень тощо. Також будуть актуалізовані бази даних періодичних і продовжуваних видань, користувачів систем ISBN/ISMN, законодавчих та нормативних документів у сфері видавничої та бібліотечної справи та здійснено аналітико-синтетичне опрацювання документного потоку видань 2015 – 2016 рр., створено бази даних електронних каталогів усіх видів видань України.

Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» в рамках виконання наукової теми проаналізує рекомендації щодо реєстру гасел, які надійшли від наукових установ; зробить категоризацію гасел 2-3 тому Великої української енциклопедії та здійснить формування бібліографічної бази. Також протягом року науковці мають підготувати редакційні та авторські статті до другого та третього тому Великої української енциклопедії, здійснити розробку структурно-компонентного складу та загальної архітектури сучасного енциклопедичного порталу Великої української енциклопедії, що ґрунтується на сучасних технологічних рішеннях.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux