Колегія Держкомтелерадіо визнала задовільним стан розвитку інформаційного простору Полтавської області
опубліковано 28 квітня 2015 року о 17:52

 

Колегія Держкомтелерадіо розглянула на своєму засіданні 28 квітня 2015 року стан розвитку інформаційного простору Полтавської області та визнала його задовільним. Як доповів директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА Артем Бабак, на території області працюють 68 телерадіоорганізацій суб’єктів - ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення,

з яких: 26 редакцій проводового мовлення, 15 ефірних мовників, 21 провайдер програмної послуги, 4 компанії, які здійснюють мовлення в кабельних мережах.

Полтавська обласна державна телерадіокомпанія - один із найбільших регіональних телерадіомовників, яка своїм аналоговим телевізійним сигналом з кількох передавачів охоплює 79 % території або 88 % населення. Цифровим телебаченням Полтавської ОДТРК через обласну мережу ТОВ «Зеонбуд» (мультиплекс МХ-5) охоплено 95 % населення і 90 % території області. Водночас через застаріле обладнання якість телевізійного мовлення не повною мірою відповідає сучасним стандартам.

Станом на 01.01.2015 у Полтавській області зареєстровано 305 друкованих видань, 2 з яких – загальнодержавні. Найвпливовішими серед них є обласні газети «Зоря Полтавщини», яка виходить двічі на тиждень тиражем 128 тис. прим./міс., та «Село полтавське», що виходить двічі на тиждень загальним тиражем 88 тис. прим./міс.

Серед газет, які поширюються на території області, доповідач відзначив також видання «Вечірня Полтава» (тираж 80,7 тис. прим.); «Полтавська думка» (тираж 25,6 тис. прим.); «Нова година» (тираж 15,0 тис. прим.); «Дачник+» (тираж 13,5 тис. прим.); «Базар медіа» (тираж – 5,5 тис. прим.).

Для повноцінного та об’єктивного інформаційного забезпечення бійців у зоні проведення антитерористичної операції, Полтавською ОДА забезпечується щотижнева передача друкованих видань області. Зокрема, з січня 2015 р. облдержадміністрацією передаються газети «Зоря Полтавщини», «Село полтавське», «Вечірня Полтава», «Нова година» (смт. Решетилівка), «Полтавська думка», «Полтавський вісник».

На виконання Комплексної програми сприяння розвитку громадянського суспільства та інформаційної сфери на 2013-2015 роки друкованим ЗМІ надано підтримку на суму 2147,0 тис. грн. У 2015 р. фінансування передбачено в сумі 1075,0 тис. грн., а також видано 88 назв соціально значущих книг загальним тиражем близько 67 тис. прим. З обласного бюджету на їх випуск виділено 2583,62 тис. грн.

В інформаційному просторі області представлено близько 40 місцевих новинних інтернет-сайтів, у тому числі інформаційні агентства та інтернет-видання. Найрейтинговішими серед них є ОКІА «Новини Полтавщини», ІВ «Полтавщина», ІВ «ВПолтаві.info», ІВ «Репортер».

На думку членів колегії, найближчим часом в області необхідно здійснити заходи з підготовки та впровадження суспільного телерадіомовлення. Також серед нагальних проблем – розбудова сучасної радіомережі FM-діапазону, забезпечення покриття впевненим телерадіосигналом загальнонаціональних мовників районів, де такий сигнал відсутній. У видавничій сфері, зазначили члени колегії, необхідно здійснювати заходи із розширення асортименту україномовної книжкової продукції, що випускається в області, сприяти розбудові мережі книгорозповсюдження та забезпечення жителів сільської місцевості області книготорговельними послугами відповідно до затверджених Кабінетом Міністрів України нормативів щодо функціонування об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux