Колегія Держкомтелерадіо схвалила законопроектну роботу відомства у минулому році та визначила пріоритети 2015 року
опубліковано 28 січня 2015 року о 17:08

 

Держкомтелерадіо минулого року продовжував удосконалювати правове забезпечення у сфері телебачення і радіомовлення, інформаційній та видавничій сферах. Про підсумки цієї роботи звітував на розширеному засіданні колегії Держкомтелерадіо Голова відомства Олег Наливайко.

Загалом Держкомтелерадіо було підготовлено 43 проекти нормативно-правових актів, серед яких і ті, що визначають основні принципи та пріоритетні завдання та напрями діяльності держави з розвитку інформаційного простору.

«В результаті, в парламенті були проголосовані декілька важливих законопроектів - про суспільне телерадіомовлення, про розширення території доступу до публічної інформації, про захист гарантій професійної діяльності журналістів. Останній проголосовано в першому читанні, - зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. - Ще один з ініційованих владою законопроектів стосується прозорості медіавласності. Закон ще не проголосований, однак, після набуття чинності він зобов’яже розкрити кожного з власників і акціонерів телерадіокомпаній. Таким чином, ми маємо підійти до вирішення болючої проблеми, коли найбільшими інформаційними ресурсами України володіють офшори».

Крім того, Держкомтелерадіо розробив та вніс на розгляд Уряду проекти нормативно-правових актів щодо зосередження в одному органі державного управління всієї медійної інфраструктури (в тому числі Концерну РРТ), яка сьогодні розпорошена між різними державними відомствами, що у підсумку унеможливлює їх ефективне використання, особливо в умовах інформаційної агресії.

Негативом у стратегічному плані глава відомства вважає провал голосування проекту закону про реформування друкованих державних і комунальних ЗМІ. Цей законопроект був погоджений з редакторським корпусом, громадськістю. Над ним разом із Держкомтелерадіо працювали Спілка журналістів, інші медіа-організації, експерти Ради Європи. Але для прийняття закону Верховною Радою у квітні минулого року не вистачило кількох десятків голосів.

«За цей час ми законопроект доопрацювали і повторно внесли на розгляд Уряду. Вважаємо, що він є одним із тих проектів, які повністю змінять палітру нашого «інформаційного простору», - зазначив Олег Наливайко.

Колегія Держкомтелерадіо схвалила законопроектну роботи відомства в 2014 році та пріоритети на поточний рік. Зокрема, у сфері інформаційної політики Держкомтелерадіо 2015 року здійснюватиме підготовку та супровід проектів законів про внесення змін до законів про Суспільне телебачення і радіомовлення, адміністративні послуги, поліпшення доступу до інформації осіб з вадами слуху тощо.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux