Колегія Держкомтелерадіо схвалила тематику наукових робіт у сфері ЗМІ та книговидавничої галузі на наступний рік
опубліковано 19 грудня 2017 року о 16:36

Колегія Держкомтелерадіо на своєму засіданні 19 грудня схвалила тематику наукових робіт у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності на наступний рік, які фінансуватимуться з державного бюджету.

 

У 2018 році планується виконання трьох наукових тем. Дві теми виконає Державна наукова установа «Книжкова палата України імені Івана Федорова» і одну - Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво».

Попередньо тематику наукових робіт на наступний рік було розглянуто і схвалено членами Науково-технічної ради з питань видавничої справи при Держкомтелерадіо, погоджено в установленому порядку Міністерством освіти і науки України.

Відповідно до плану ДНУ «Книжкова палата України імені Івана Федорова» виконає вісімнадцять наукових розробок: 13 за темою «Розроблення і комплексний аналіз адміністративних даних випуску видань України у 2017-2018 рр. та формування електронних довідково-інформаційних ресурсів» і п’ять за темою «Розроблення баз даних державної бібліографічної реєстрації обов’язкового примірника документів України 2017-2018 рр. та ретроспективного фонду періодики 1960 р., образотворчих і картографічних видань 1950 р.».

ДНУ «Енциклопедичне видавництво» в рамках виконання наукової теми «Розроблення концепції науково-інформаційного наповнення онлайн-версії Великої української енциклопедії та формування електронних довідково-інформаційних ресурсів енциклопедичного порталу» планує сформувати розширену версію енциклопедичного порталу «Великої української енциклопедії» та його програмного забезпечення, а також створити електронний довідково-інформаційний ресурс енциклопедичного порталу, здійснити науково-редакційну підготовку та розміщення енциклопедичних статей (10 % статей від загального реєстру ВУЕ) в он-лайн версії «Великої української енциклопедії» з пошуковими інструментами, контентом тощо. Також передбачається підготувати «Методичні рекомендації із підготовки та оформлення статей на електронний портал «Великої української енциклопедії», оновити базову версію реєстру гасел Словника «Великої української енциклопедії», видати тематичні словники з окремих наукових напрямів (соціологічні науки, радіоелектроніка, фізика).

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux