Колегія Держкомтелерадіо розглянула стан розвитку інформаційної та видавничої сфер Львівської області
опубліковано 29 червня 2017 року о 17:42

Описание: C:\Documents and Settings\User\Рабочий стол\фото и матеріали_сайт\Колегія_Львівська_обл.jpg27 червня колегія Держкомтелерадіо на своєму засіданні проаналізувала стан розвитку інформаційної і видавничої сфер Львівської області та визнала його задовільним.

В структурі телерадіопростору області нараховується 111 загальнонаціональних та місцевих телерадіомовників, з них місцевих – 65. Кабельне телебачення розвинуте в основному в містах та охоплює більше 50% населення. Загалом в області працюють 35 кабельних операторів. Супутниковим телемовленням охоплено до 30% населення, зокрема в гірських та віддалених районах, де немає іншої можливості отримати сигнал. Ліцензіями на мовлення у цифровому форматі на території Львівської області володіють 28 загальнонаціональних мовників. Водночас не вирішено питання охоплення цифровим мовленням Турківського, Сколівського, Сокальського, Радехівського, Мостиського, Яворівського, Самбірського, Старосамбірського, Золочівського, Перемишлянського, Жовківського, Миколаївського районів, а також гірських районів, прикордонної території. Колегія Держкомтелерадіо схвалила рішення підготувати звернення до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення стосовно сприяння розбудові цифрового телебачення у районах Львівської області, де відсутнє покриття.

Учасників засідання поінформовано про ситуацію щодо реформування комунальних друкованих видань. Так, 8 редакцій комунальних видань включено до зведеного переліку учасників першого етапу реформування, з них одна редакція здійснила перереєстрацію у незалежне видання, засновником став трудовий колектив ТЗОВ «Редакція народної газети Миколаївського району «Громада». В регіональній програмі сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2017 рік передбачена фінансова підтримка у сумі 400 тис. грн. для редакцій комунальних друкованих ЗМІ, учасників першого етапу реформування.

У 2017 році з обласного бюджету було виділено 1,5 млн. грн. для закупівлі 152 найменувань книжок. Видання, закуплені за кошти цієї програми, передаються в обласні, міські та районні бібліотеки, бібліотеки навчальних закладів Львівщини, громадським та волонтерським організаціям, діаспорі. На сьогодні в області функціонує 223 об’єкти роздрібної книжкової торгівлі, з них – 125 книжкових магазинів. З 2016 року помітна тенденція щодо зменшення кількості об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією у зв’язку із зростанням вартості такої продукції та зниженням платоспроможності населення.

В області проходить найбільший український книжковий форум - Міжнародна національна виставка-ярмарок «Форум видавців у Львові», який щорічно організовує ГО «Форум видавців» спільно з Львівською облдержадміністрацією, Львівською облрадою та Львівською міськрадою. У 2016 році на проведення заходу з обласного бюджету було виділено 99 тис. грн., аналогічну суму виділено для друку рекламної та поліграфічної продукції.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux