Колегія Держкомтелерадіо розглянула результати фінансової діяльності підприємств сфери управління відомства
опубліковано 19 березня 2013 року о 15:37

 

Колегія Держкомтелерадіо на своєму засіданні 19 березня розглянула результати господарської діяльності та стан виконання фінансових планів 2012 року госпрозрахунковими підприємствами, які належать до сфери управління Комітету.

Так, до зведених показників виконання фінансових планів минулого року включено 19 державних госпрозрахункових підприємств, серед яких 14 видавництв.

Учасники засідання відзначили, що чистий прибуток за результатами своєї діяльності у 2012 році отримали 9 підприємств – студія «Укртелефільм», видавництва «Світ», «Либідь», «Музична Україна», «Здоров’я», «Дніпро», «Донбас», «Карпати», «Мистецтво».

Водночас, зі збитками працювали 7 підприємств, серед яких видавництва «Таврида», «Веселка», «Вища школа», «Українська енциклопедія» ім. М.П. Бажана, оздоровчо-лікувальний пансіонат «Ходорів», державний оркестр «Радіо-Бенд Олександра Фокіна» та державне спеціалізоване АТП.

За 2012 рік підприємствами сплачено до бюджету обов’язкових платежів та внесків до державних цільових фондів в сумі 13,8 млн. гривень. Загалом же від реалізації своєї продукції вони отримали 47,3 млн. гривень чистого доходу.

Впродовж року активно велась робота по ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати. Так, у порівнянні з початком 2012 року сума заборгованості зменшилась на 489,5 тисяч гривень. Більшість із підприємств-боржників є неактивними і перебувають в стадії реорганізації або призупинили свою діяльність.

З метою оптимізації діяльності та підвищення конкурентоспроможності державних видавництв сфери управління Держкомтелерадіо, продовжується процес їх реорганізації.

Зокрема, завершено реорганізацію спеціалізованого видавництва літератури мовами національних меншин України «Етнос» та інформаційно-аналітичничого центру «Донбасінформ». На сьогодні триває робота з проведення реорганізації ще 6 державних видавництв: «Урожай», «Здоров’я», які приєднуються до видавництва «Техніка», та «Таврія», «Січ», «Маяк», «Основа» - шляхом приєднання до «Тавриди».

Впродовж минулого року державними видавництвами було випущено 310 назв книг тиражем 1,3 млн. примірників, що більше, ніж у 2011 році. Серед лідерів - видавництва «Україна», «Либідь», «Світ», «Здоров’я», «Мистецтво», «Карпати» та ін. Значна частина виданих державними видавництвами книг вийшла за програмою «Українська книга». Втім, у зв’язку з недофінансуванням бюджетної програми минулого року у 13 видавництвах виникла дебіторська заборгованість на суму понад 4 млн. гривень. Держкомтелерадіо планує погасити заборгованість вже впродовж першого півріччя цього року.

Колегія ухвалила рішення напрацювати пропозиції щодо виходу неефективно працюючих підприємств з кризового стану та стратегії їхньої подальшої діяльності.

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux