Колегія Держкомтелерадіо проаналізувала стан телерадіомовлення в прикордонних областях України
опубліковано 31 жовтня 2017 року о 12:48

Колегії Держкомтелерадіо 31 жовтня на своєму засіданні розглянула низку питань розвитку інформаційної сфери. Зокрема, детально було проаналізовано стан телерадіомовлення в прикордонних областях України та шляхи його вдосконалення. Участь у дискусії з цього питання взяли представники регіонів України, кордони яких межують з іншими державами, а також представники заінтересованих міністерств і відомств.

 

Державний кордон проходить на території 14 областей - Вінницької, Волинської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Сумської, Харківської, Чернівецької та Чернігівської. Члени колегії зазначали, що в умовах інформаційного протистояння особливого значення набули питання інформаційної безпеки та обмеження впливу сусідніх країн на інформаційний простір України.

З огляду на те, що 30 березня 2018 року закінчується строк використання радіотехнології «аналогове телевізійне мовлення» і Україна має перейти на цифрове телевізійне мовлення, колегія Держкомтелерадіо вирішила спільно з обласними державними адміністраціями ініціювати перед Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення розгляд питання щодо прискорення прийняття рішень стосовно вдосконалення покриття сигналом цифрового телерадіомовлення прикордонних областей шляхом добудови одного з діючих цифрових мультиплексів та (або) зміни амплітудної модуляції сигналу.

Колегія Держкомтелерадіо рекомендувала обласним державним адміністраціям прикордонних областей розглянути можливість дотації заходів з розбудови мереж місцевих мовників і провайдерів програмних послуг у малонаселених прикордонних регіонах з місцевих бюджетів або в інакший спосіб стимулювати комерційні організації, зокрема, за допомогою механізмів державно-приватного партнерства. Також, на думку членів колегії, обласним державним адміністраціям слід активізувати роботу щодо залучення місцевих телерадіокомпаній до проекту «Мовлення громад» з метою збільшення присутності українських радіостанцій в ефірі прикордонних районів.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux