"Книжкові контракти" відкриються 11 грудня і триватимуть три дні
опубліковано 09 грудня 2014 року о 18:27

 

11 грудня об 11 .00. у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» (вул. Хрещатик, 2) урочисто відкриється V Київська міжнародна книжкова виставка «Книжкові контракти», засновником та організатором якої є Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Участь у церемонії відкриття виставки візьмуть Голова Держкомтелерадіо України Олег Наливайко, видавці, представники громадськості.

На подію запрошені Віце-прем’єр-міністр – міністр культури В’ячеслав Кириленко, міністр освіти і науки Сергій Квіт, міський Голова Віталій Кличко. 

У перший день роботи книжкового форуму відбудеться нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України». Також нагороду вручатимуть лауреату премії імені В’ячеслава Чорновола 2014 року за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики Сергію Шевченку (книга «Соловецький вівтар української незалежності»). 

У виставці візьмуть участь понад 80 українських видавництв, серед яких – «Либідь», «Кальварія», «Криниця», «Букрек», «Смолоскип», «Феєрія мандрів» та інші. «Книжкові контракти» триватимуть три дні. Кияни та гості столиці матимуть чудову нагоду придбати книги за ціною виробника. В «Українському домі» кожен знайде книгу до вподоби: прихильники серйозного читання – наукові, енциклопедичні видання, любителі гостросюжетних творів – детективи та пригодницькі романи, найменші читачі – яскраві дитячі книжки. 

У програмі «Книжкових контрактів» – численні презентації книжкових новинок, автограф-сесії. Зокрема, у перший день роботи виставки Фонд «Україна 3000» та буковинське видавництво «Букрек» презентують книги Василя Герасим’юка «Кров і легіт» та Інги Кейван «Тінь базальту. Тіло базальту», що вийшли у серії «Третє тисячоліття: українська поезія». Вірші під час презентації читатимуть самі автори. Видавництво «Кліо» представить дослідження «Перша світова війна 1914-1918 рр. і Україна. Українські землі у центрі цивілізованої кризи»» (упорядник Олександр Реєнт). 

У суботу, 13 грудня, на стенді видавництва «Феєрія мандрів» відбудеться зустріч з молодою і найцитованішою поетесою Анастасією Дмитрук, автором відомого віршу «Никогда мы не будем братьями».

Оскільки виставка відбуватиметься напередодні Дня святого Миколая, багато уваги приділено заходам для малечі – це і дегустації-презентації книжок для найменших читачів, зустрічі з улюбленими літературними героями, виступи дитячих колективів художньої самодіяльності тощо. 

Організатори «Книжкових контрактів» продовжать благодійну акцію із збору книжок для «Бібліотечки для Донбасу». Цього разу усі охочі зможуть придбати у видавців і покласти до книжкової шпаківні дитячу книгу. Акція відбуватиметься під гаслом «Створи бібліотеку для дітей зі Сходу України».

Детальніше з програмою V Київської міжнародної книжкової виставки «Книжкові контракти» можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо

 http://195.78.68.20/teleradio/control/publish/article/main?art_id=116568&cat_id=116567

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux