Керівники Держкомтелерадіо зустрілися з учасниками акції, організованої на захист державного підприємства
опубліковано 12 квітня 2018 року о 16:30

 

 

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко та перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак зустрілися з учасниками акції, організованої представниками громадськості на захист від приватизації ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія».

 

Керівники відомства пояснили, що ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» внесено до переліку стратегічних об’єктів, приватизація яких заборонена законом. Отже побоювання громадськості, що державна акціонерна компанія опиниться у приватній власність, є безпідставними.

Також Олег Наливайко та Богдан Червак роз’яснили учасникам протестної акції, яку діяльність здійснює Держкомтелерадіо на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту». Згідно із законом видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу, крім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.

Починаючи з 22 травня 2017 року, Держкомтелерадіо надав суб’єктам господарювання – українським імпортерам видавничої продукції - дозволи на ввезення понад 13,5 тис. видань з території держави-агресора, а також з тимчасово окупованих територій України. І це не кількість українських замовлень на друк у Росії, як заявили громадські активісти під час своєї акції, а кількість уже виданих книжок, які можуть бути ввезені в Україну протягом п’яти років. Водночас, як зауважив начальник управління дозвільної процедури та контролю за розповсюдженням видавничої продукції Держкомтелерадіо Сергій Олійник, статистика свідчить про зменшення майже на 40 відсотків імпортованої з території держави-агресора книжкової продукції.

Щодо голови правління ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» Василя Продана, якого активісти вимагають усунути від керівництва компанією, Олег Наливайко зазначив, що претензій від аудиторської служби чи щодо планових показників підприємства у Держкомтелерадіо на сьогодні немає.

«Василь Продан - керівник державного підприємства, у якого є планові показники. А показники ДАК «Укрвидавполіграфія» прибуткові. Поліграфічні підприємства, які входять до складу ПАТ, поступово оновлюють технологічне обладнання. Так, зокрема, у 2017-2018 рр. харківська книжкова фабрика «Глобус» придбала сучасне інноваційне обладнання, яке разом з модернізацією існуючого поліграфічного устаткування надасть підприємству можливість збільшити обсяги виробництва та досягти високої якості продукції, що відповідає європейським стандартам», - зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Він також зауважив, що тільки-но завершиться дія контракту з Василем Проданом, буде оголошено конкурс на посаду керівника ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія», як того вимагає закон.

Ініціативна група у складі представників ВГО «Українська Координаційна Рада» та партії «Патріот» залишили в Держкомтелерадіо письмову заяву від імені учасників акції. Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко пообіцяв, що заяву буде розглянуто у визначені законом терміни та надано відповідь на всі порушені в ній питання.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux