Громадська рада схвалила розроблені Держкомтелерадіо проекти нормативно-правових актів
опубліковано 27 липня 2016 року о 17:11

Громадська рада при Держкомтелерадіо на своєму виїзному засіданні у м. Дніпрі після обговорення схвалила без зауважень розроблені Держкомтелерадіо проекти постанов Кабінету Міністрів України.

Зокрема, члени громадської ради розглянули проект постанови КМУ «Про затвердження Порядку перетворення державного підприємства "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм" (код ЄДРПОУ 02841347) у публічне акціонерне товариство "Укртелефільм"» та проект постанови КМУ «Про затвердження Порядку надання державної підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження».

Необхідність розробки першого документа продиктована ухваленими Верховною Радою України змінами до закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» щодо порядку приєднання державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм». Відповідно до проекту постанови засновником та органом управління корпоративними правами держави у статутному капіталі товариства буде Держкомтелерадіо, який має вжити заходів щодо перетворення державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» у товариство та приєднання його до публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України». 

Порядок надання державної підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження, який запропоновано затвердити постановою Уряду, визначає механізм надання різних форм державної підтримки - встановлення для редакцій пільгових умов оренди приміщень, що перебувають у державній або комунальній власності, адресну фінансову підтримку; надання редакціям пріоритетного права на укладення договорів про висвітлення діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми буде Держкомтелерадіо, який здійснюватиме розподіл бюджетних коштів між регіональними органами з інформаційної політики пропорційно чисельності друкованим засобам масової інформації.

Обидва документи оприлюднені для громадського обговорення на веб-сайті Держкомтелерадіо за посиланням http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/category/main?cat_id=74130

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux