Громадська рада при Держкомтелерадіо ухвалила низку звернень до органів влади
опубліковано 16 квітня 2014 року о 17:36

 

15 квітня відбулося чергове засідання громадської ради при Держкомтелерадіо України, участь у якому взяв Голова Держкомтелерадіо України Олег Наливайко.

На своєму засіданні члени громадської ради підтримали Асоціацію «Незалежні регіональні видавці України», яка підготувала скаргу генпрокурору про бездіяльність посадових осіб генеральної прокуратури.

Асоціація ще 7 березня звернулася до ГПУ з повідомленням про масові злочини проти журналістів, в якому нагадала, що з 23 листопада 2013 року по 19 лютого 2014 року під час виконання професійних обов'язків постраждало майже 170 журналістів.Але у відомості про ці кримінальні правопорушення не були внесені до ЄРДР.

Також громадська рада при Держкомтелерадіо одноголосно підтримала спільне звернення Асоціацiї «Незалежні регіональні видавці України» та «Української асоціації видавців періодичної преси» про розгляд та подання на затвердження Кабінету Міністрів України проекту змін до «Порядку провадження торговельної діяльності та правила торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15 червня 2006 р. N 833 (щодо правил торгiвлi пресою).

Також більшість членів громадської ради підтримали звернення Української асоціації видавців періодичної преси до Міністерства економіки щодо ключових питань, які необхідно вирішити для створення сприятливого клімату, який стимулюватиме розвиток українських медіа та їх економічну сталість. За словами голови УАВПП Олексія Погорелова, владі потрібно перейти від принципу заборон до принципу стимулювання вітчизняної медіагалузі. Водночас два положення звернення УАВПП стосовно припинення фінансування державних і комунальних ЗМІ та припинення фінансування Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі викликали неоднозначну оцінку членів громадської ради. Втім після тривалої дискусії більшістю голосів звернення було підтримано у запропонованій редакції.

Крім того, громадська рада при Держкомтелерадіо вирішила підтримати пропозицію Федерації роботодавців медійної галузі звернутися до Верховної Ради України з питання внесення змін до ст. 320 Податкового кодексу щодо зниження ставок зборів до рівня, що діяли до прийняття Закону України від 27.03.2014 № 1166, на ті види радіозв’язку, які прямо стосуються функціонування медіа, а саме теле- та радіокомпаній України.

Також громадська рада вирішила обговорити в електронному режимі проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з доставляння обов’язкового примірника документів, та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Державним комітетом телебачення і радіомовлення України».

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux