Громадська рада при Держкомтелерадіо обговорила перспективу фінансової підтримки реформованим місцевим ЗМІ
опубліковано 13 березня 2018 року о 17:20

13 березня 2018 року в приміщенні Національної спілки журналістів України відбулось розширене засідання громадської ради при Держкомтелерадіо.

 

У формі круглого столу учасники зібрання, серед яких були присутні редактори місцевих газет з Черкаської, Запорізької, Харківської, Миколаївської, Львівської, Київської, Кіровоградської областей, обговорили   питання державної фінансової підтримки реформованих друкованих засобів масової інформації місцевої сфери розповсюдження.

Присутні у своїх виступах наголошували, що Держкомтелерадіо підготував проект постанови КМУ «Про затвердження Порядку надання державної підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження» та звертатиметься до Міністерства фінансів з пропозицією внести зміни до закону "Про Державний бюджет України на 2018 рік" в частині передбачення видатків на державну підтримку реформованим друкованим ЗМІ місцевої сфери розповсюдження. В чинній редакції документа коштів на фінансову підтримку не передбачено.

"Така одноразова допомога буде підтримкою і реформі, і читачам, - зауважив голова НСЖУ, член громадської ради при Держкомтелерадіо Сергій Томіленко. - Реформі повірили, друковані ЗМІ працюють незалежно, тож держава може одноразово надати їм фінансову допомогу».

Громадська рада при Держкомтелерадіо схвалила діяльність Держкомтелерадіо з реалізації реформи державних і комунальних друкованих ЗМІ, відстоюванні права реформованих видань місцевої сфери розповсюдження отримати одноразову фінансову підтримку. Також члени громадської ради вирішили звернутися до громадської ради при Міністерстві фінансів з проханням сприяти з боку громадськості внесенню відповідних змін до Державного бюджету.

Нагадаємо, що триває останній з трьох років, передбачених законодавством на проведення реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ. Станом на 10 березня з 728 видань реформовано 174 державних і комунальних друкованих ЗМІ та редакцій.

Учасникам роздержавлення надається правова підтримка. На сайті Держкомтелерадіо оприлюднено посібник "Юридичні аспекти реформування державних і комунальних ЗМІ" http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=137887&cat_id=126285

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux