Громадська рада підтримує ініціативу Держкомтелерадіо щодо зміни методики розрахунку ліцензійного збору
опубліковано 15 березня 2013 року о 15:22

 

15 березня відбулося чергове засідання громадської ради при Держкомтелерадіо України. Участь у ньому взяли керівники структурних підрозділів Комітету, представники засобів масової інформації.

Члени громадської ради розглянули та обговорили розроблений Держкомтелерадіо проект урядової постанови «Про внесення зміни до Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної

послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги».

Реалізація акту, зокрема, дозволить в умовах переходу від аналогового до цифрового формату мовлення зменшувати розмір ліцензійного збору за продовження строку дії ліцензії на ефірне мовлення в залежності від фактичного часу чинності ліцензії.

Таким чином, якщо на дату прийняття Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення рішення про продовження строку дії ліцензії на аналогове мовлення строк, який обчислюється з моменту прийняття такого рішення до моменту повного переходу на цифрове мовлення менший, ніж мінімальний строк дії ліцензії, розмір збору за продовження ліцензії на аналогове мовлення зменшується на 70%.

Учасники засідання відзначили слушність запропонованих змін та акцентували на необхідності прийняття цієї урядової постанови, що сприятиме оптимізації діяльності мовників та їх подальшому розвитку.

Окрім того, учасники засідання виступили за врахування пропозиції асоціації «Телекомунікаційна палата України» щодо надання можливості отримання єдиної ліцензії провайдера програмної послуги та рекомендували Держкомтелерадіо розглянути пропозиції Асоціації правовласників і постачальників контенту. Останні, зокрема, полягають у виключенні з проекту методики уточнення технологій доставки сигналу («IPTV», «ОТТ», «DTH», «Телесело», «МІТРІС», «MMDS» або будь-які інші технології), оскільки вони у майбутньому зазнаватимуть змін.

Експерти Держкомтелерадіо ознайомили представників громадських організацій із напрямками роботи, яку здійснює Комітет у сфері інформування населення щодо інтеграції України в ЄС, та закликали їх до співпраці в цій галузі.

Також Комітет очікує від громадськості пропозицій щодо удосконалення нормативно-правового регулювання діяльності ЗМІ під час виборчого процесу, підвищення рівня незалежності медіа із забезпеченням дотримання принципу політичного плюралізму. Відповідну роботу Держкомтелерадіо здійснює на виконання плану першочергових заходів щодо удосконалення законодавства з питань проведення виборів, затвердженого урядовим розпорядженням. Наразі вже проведено низку «круглих столів» із медіафахівцями, на яких обговорювалось це питання.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux