Голова Верховної Ради України В.М.Литвин привітав працівників засобів масової інформації з Днем журналіста
опубліковано 06 червня 2011 року о 12:09

Журналістам, працівникам засобів

масової інформації України

Щиро вітаю з Днем журналістики - святом тих, хто повсякчас доносить до людей своє слово, думку і позицію, передає напружений пульс сьогодення, непросту хроніку життя України і світу.

Визначення «четверта влада» - неофіційне, проте влучно характеризує глибинний сенс і суспільне покликання журналістики як професії, стану душі та іспиту на громадянську зрілість. Віддзеркалюючи нашу динамічну добу, засоби масової інформації водночас потужно на неї впливають, дедалі більшою мірою формують менталітет і середовище існування людей та людських спільнот.

Цілком очевидно, наскільки це важливо на крутозламах історії, коли доля випробовує на міцність цілі народи і держави. Ми нині саме на такому етапі, що на порядок посилює ключову вимогу до журналістів і журналістики: відображення дійсності має бути чесним і точним, оцінки та висновки - об´єктивними і зваженими, а зорієнтованість - на конструктив, творчі, будівничі ресурси та резерви, кращі якості свого народу. Що, безумовно, не виключає критичної, викривальної компоненти - приводів для цього у нашому бутті ще, на жаль, не бракує.

Вільна, незалежна і відповідальна преса сьогодні в Україні не просто добре побажання чи віддалена мета. Свобода слова стала незаперечною реалією і в цьому один з найвагоміших підсумків двох десятиріч незалежності.

Попри всі складнощі становлення й мужніння зростає покоління журналістів, для яких творчість без обмежень і заборон, коли основний критерій - правда і довіра читачів, глядачів та слухачів, а єдиний цензор - внутрішня самодисципліна, стає повсякденною нормою і способом життя. Це ключове надбання нової вітчизняної журналістики, і воно, переконаний, накладатиме глибокий відбиток на вітчизняний медіа-простір.

Бажаю щастя і добра, злетів натхнення та яскравого їх втілення у подальших здобутках.

Будьте гідними представниками своєї професії - складної, вимогливої і прекрасної!

                                                                             Володимир ЛИТВИН

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux