Голова Держкомтелерадіо: "Відкрита розмова" - дієвий механізм швидкого опрацювання проблемних питань ЗМІ
опубліковано 08 липня 2013 року о 14:23

 

Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, що діє в рамках програми «Відкрита розмова», стала дієвим майданчиком та механізмом для швидкого опрацювання проблемних питань в роботі ЗМІ. Таку думку висловив під час 16-го засідання робочої групи Голова Держкомтелерадіо України Олександр Курдінович.

«Міжвідомча робоча група дала можливості й організаційний механізм швидкого опрацювання разом з представниками громадськості та органами виконавчої влади всього комплексу питань полегшення роботи журналістів», - сказав Олександр Курдінович, вітаючи учасників «Відкритої розмови» з дворіччям від початку роботи.

Підбиваючи підсумки діяльності робочої групи щодо сприятливого інвестиційного клімату, розвитку телерадіомовлення та індустрії преси в Україні, яка діє в рамках «Відкритої розмови», Голова Держкомтелерадіо наголосив на її ефективній роботі та досягненні позитивних результатів.

Так, він нагадав, що 3 липня цього року Верховною Радою України в першому читанні було прийнято законопроект «Про суспільне телебачення і радіомовлення».

«Вперше за 20 років незалежності України на виконання доручення Президента було розроблено відповідний законопроект. Він відкриває двері до створення в Україні незалежного суспільного телерадіомовлення», - сказав Олександр Курдінович.

За словами Голови Держкомтелерадіо, також було вирішено питання зменшення розміру ліцензійного збору за продовження дії ліцензії на аналогове мовлення.

«Чинне законодавство передбачило 70% знижки тим мовникам, які бажають продовжити ліцензію до 2015 року, до того моменту, коли по факту буде відключене аналогове мовлення», - додав очільник відомства.

Він повідомив, що разом з НСЖУ в рамках Міжвідомчої робочої групи було підготовлено проект закону про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ. Окрім того, Держкомтелерадіо спільно з Українською Асоціація видавців періодичної преси веде активну роботу над розвитком роздрібної мережі продажу друкованої продукції.

«Працюємо і у напрямку захисту професійної діяльності журналістів щодо визначення механізмів запуску всеукраїнської прес-карти, внесення відповідних змін до ст. 171 ККУ тощо», - додав він.

Насамкінець Олександр Курдінович подякував всім учасникам роботи над покращенням стану вітчизняного медіапростору та висловив впевненість у подальшій ефективній співпраці.

Нагадаємо, що Міжвідомчу робочу групу з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів у рамках програми «Відкрита розмова» було створено розпорядженням Президента України 6 липня 2011 року. До складу МРГ увійшли представники Адміністрації Президента, Держкомтелерадіо України, Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Управління державної охорони, журналістських об'єднань та правозахисних організацій.

Метою діяльності групи є гарантування конституційних прав громадян на свободу слова та забезпечення захисту прав журналістів.

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux