Голова Держкомтелерадіо України Олег Наливайко дав інтерв'ю регіональній газеті "Донбасс"
опубліковано 23 квітня 2014 року о 17:08

 

Тему розмови диктували сьогоднішні події на сході України, коли разом з загостренням політичної ситуації посилився тиск та погрози з боку проросійських та сепаратистських організацій на донецьких журналістів. Деякі з них змушені були полишити міста, де працювали.

Останні приклади – вихід новин телекомпанії «Донбас» у скайпі, викрадення та приниження редактора однієї з горлівських газет,

захоплення телевежі в Слов’янську, постійні напади сепаратистів на журналістів, які висвітлюють події.

Тому розмова стосувалася перш за все захисту прав журналістів, дотримання ними професійних стандартів, роботі в умовах інформаційної війни, діяльності ОДТРК тощо.

«Справжні журналісти чесно працювали в Києві, Криму, зараз роблять теж саме на півдні-сході, - наголосив Олег Наливайко, який до березня 20014 року очолював Національну спілку журналістів України. - Переконаний, що виконання професійних обов’язків в надзвичайно складних умовах редакційними колективами того ж Слов’янська увійде з часом в підручники журфаків.»

Щодо діяльності державних телерадіоорганізацій Голова Держкомтелерадіо зазначив: «Недотримання базових принципів було тільки в Луганській ОДТРК. За порушення умов контракту директора Родіона Мірошника було спочатку попереджено, а потім звільнено».

Цікавило донецьке видання і те, як протистояти інформаційній війні, розв’язаній Росією проти України. «Ми інформуємо і розяснюємо, вони пропагують та агітують… - сказав Олег Наливайко. - Тому зараз ми думаємо про повноцінне мовлення, створили єдиний інформаційний центр на базі «Укрінформу». Моя порада колегам – дотримуйтеся балансу, пишіть і показуйте правду, а розумні читачі і глядачі легко розберуться, де працює журналіст, а де пропагандист».

Також Олег Наливайко повідомив, що Держкомтелерадіо отримав пропозицію від латиських колег подумати про створення російськомовного каналу силами трьох балтійських країн та України.

Детальніше з текстом інтерв’ю можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо України http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=112200&cat_id=79615

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux