"Ген свободи" облетів майже весь світ
опубліковано 16 квітня 2014 року о 09:45

 

Документальну стрічку до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка «Ген свободи» виробництва ТО документальних фільмів та програм Національної телекомпанії України показали в багатьох країнах світу.

Фільм «Ген свободи» присвячено маловідомим сторінкам життя Тараса Шевченка. Його автори розмірковують над тим, що спонукає інші народи світу

досі ставити пам’ятники Великому Кобзареві, адже сьогодні у світі налічується понад тисяча пам’ятників Тарасові Шевченку. Автор – Андрій Данильченко, режисер – Олександр Ковш.

Фільм серед дипломатичних представництв України розповсюдило управління закордонного співробітництва НТКУ разом із Міністерством закордонних справ України. Таку акцію було проведено з метою показу стрічки на заходах, присвячених 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка в інших країнах та з метою популяризації продукту НТКУ.

У Португалії фільм «Ген свободи» показали на літературно-мистецькому вечорі «До 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка», що відбувся на філологічному факультеті Університету Лісабона. Посольство України в Данії організувало перегляд фільму для представників дансько-української громади в рамках заходів із святкування 200-річчя дня народження Т. Шевченка.

У Грузії стрічку переглянули слухачі курсів української мови, що діють на базі Посольства України в Грузії. Прем’єра документального фільму НТКУ у Швейцарії відбулася в рамках заходів з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка у Фрібурзькому університеті. У Малайзії стрічку побачили відвідувачі лекції Посла І. В. Гуменного в м. Кота-Бару, штат Келантан. Посольство України в Узбекистані зробило копії фільму та розповсюджувало серед представників дипкорпусу, акредитованих у Ташкенті, української діаспори та молоді, яка перебуває в країні.

Фільм «Ген свободи» було показано на урочистому зібранні у Посольстві України в Саудівській Аравії, участь у якому взяли представники дипкорпусу та громадяни України. У Республіці Молдова цей фільм побачили представники української громади в м. Кам’янка під час проведення урочистостей, пов’язаних із святкуванням 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

У Вірменії документальну стрічку НТКУ презентували на літературно-творчому вечорі з відзначення 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка в Єреванській філії Тернопільського національного економічного університету. У Лівані – на зборах української громади в Бейруті. В Нігерії та Йорданії - під час проведення урочистих заходів з нагоди 200-річчя від дня народження Кобзаря у Посольствах України.

«Така широкомасштабна просвітницька акція, яку Національна телекомпанія України здійснила спільно з Міністерством закордонних справ України, спрямована, перш за все на популяризацію української культури в інших країнах. Стрічка НТКУ здобула схвальні відгуки від глядачів багатьох країн. Ми сподіваємося, що й надалі матимемо можливість розповідати про видатних українських діячів усьому світові за допомогою фільмів і програм Першого Національного», – сказала заступник генерального директора НТКУ з питань міжнародного співробітництва Вікторія Романова.

Стрічку можна переглянути на сайті Першого національного за посиланням http://1tv.com.ua/uk/video/program/documentary/2013/12/17/7736.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux