Фестиваль "Кобзар єднає Україну" назвав переможців
опубліковано 25 травня 2015 року о 17:53

У Черкасах завершився Всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну», засновником якого є Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Фестиваль проходив на базі Черкаської ОДТРК «Рось» і став творчим оглядом радіо- і телевізійних робіт журналістів із всіх регіонів України. За перемогу у семи номінаціях та Гран-прі змагалось 56 телевізійних програм із 24 областей України і Києва та 43 радіопрограми із 21 області і столиці.

Гран-прі Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну» вибороли телепрограма «Я до тебе прилітатиму з хмари на розмову» Черкаської ОДТРК (автор Людмила Рябова, режисери Марина Науменко, Олександр Білошапка, оператори Олег Кураш, Геннадій Ємельянов, Олександр Швець, Сергій Резніченко) та телепрограма «Три літа Тараса Шевченка» Полтавської ОДТРК (автор Наталія Іванченко, режисери Наталія Іванченко, Дмитро Старіков, оператор-постановник Дмитро Старіков, відеомонтаж Олена Шарбенко, Вадим Ануфрієв, звукорежисер Петро Сливка, генеральний продюсер Микола Ляпаненко).

Серед радіопрограм Гран-прі отримали два проекти - Національний Всеукраїнський радіо-марафон «Борітеся – поборете! Шевченко мобілізує» та концертна програма Національної радіокомпанії України «Нова пісенна Шевченкіана» (телерадіопроект «Мистецькі історії»).

Крім того, нагородами у різних номінаціях відзначені НТКУ, ДП «Парламентський Телеканал «Рада», Всесвітня служба УТР, державна телерадіокомпанія «Культура», Новгород-Сіверська РДТРК, КП «ТК Умань», Криворізька регіональна ДТРК «Криворіжжя», низка обласних державних ТРК та інші. Зокрема, відновлена Луганська ОДТРК отримала першу премію у номінації «Славні нащадки славного роду» за телепрограму «Мелодія з попелу» (творча група у складі: Андрій Шаповалов, Сергій Ношенко, Оксана Шило) та третю премію у номінації «Ще не вмерла України ні слава, ні воля» за телепрограму «Втратити, щоб знайти» тієї ж творчої групи.

За ініціативою Держкомтелерадіо програми-лауреати демонструватимуться в ефірі державних ТРК. Відтак з творчим доробком переможців зможуть ознайомитись глядачі усієї України.

З повним списком лауреатів фестивалю можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо за посиланнями

http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=120713&cat_id=120144

http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=120716&cat_id=120144

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux