Експерти обговорили критерії оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України
опубліковано 01 лютого 2017 року о 16:58

1 лютого відбулось засідання експертної ради з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

 

Члени експертної ради, до складу якої увійшли видавці, провідні діячі культури, науки і освіти, соціальні психологи, медіаексперти та інші фахівці інформаційної сфери, ознайомились з проектом Критеріїв оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, та проектом Вимог до рецензії щодо оцінки та характеристики змісту видання. Схваливши у цілому обидва документи, члени експертної ради домовились надати свої пропозиції до проектів в електронному вигляді для остаточного їх опрацювання Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, що Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» набрав чинності 1 січня 2017 року. Кабінет Міністрів у тримісячний термін має забезпечити видання нормативно-правових актів, передбачених цим законом.

Наразі Держкомтелерадіо розробив проект Порядку видачі (відмови у видачі, переоформлення, видачі дубліката, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, на митну територію України. Проект постанови Кабінету Міністрів України, якою буде затверджено даний Порядок, надіслано на погодження заінтересованим центральним органам виконавчої влади. Також проходить процедуру погодження підготовлений Держкомтелерадіо проект постанови КМУ, якою затверджуватиметься Порядок вилучення з обігу видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України та розповсюджується на території України без відповідного дозволу, передбаченого статтею 281 Закону України «Про видавничу справу».

Крім того, на реєстрації в Міністерстві юстиції України знаходиться затверджене наказом Держкомтелерадіо Положення про експертну раду Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux