Донецька ОДТРК висвітлює заходи, присвячені 70-річчю визволення Донбасу
опубліковано 05 вересня 2013 року о 12:38

 

8 вересня Донеччина відзначає 70-ліття визволення області від німецько-фашистських загарбників. Заходи, пов’язані з цією датою, широко висвітлює Донецька обласна державна телерадіокомпанія.

Протягом всього тижня - з 2 по 8 вересня - тема визволення Донбасу стала лейтмотивом телевізійного та радіо ефірів. Зокрема, телеглядачі мають можливість щодня у випусках новин дивитися телерепортажі про соціальний захист ветеранів та заходи, присвячені вшануванню воїнів, які визволяли Донеччину.

Постійними учасниками передач є не тільки ветерани, а й керівники області, які розповідають про виконання державних програм соціального захисту ветеранів та патріотичного виховання молоді.

2 вересня у програмі «На порядку денному» голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький розповів про хід підготовки до святкування Дня визволення Донбасу. 4 вересня у тридцятихвилинній телепрограмі «Сторінки історії» ветерани Великої Вітчизняної війни розповідали про події, що відбувалися восени 1943 року. Того ж дня у передачі «На мій погляд» 52 хвилини ефіру були присвячені обговоренню ходу реалізації державної політики у сфері патріотичного виховання молоді. Учасниками прямого ефіру стали ветеран Великої Вітчизняної війни Сергій Кравченко та воїни-афганці.

Також державний мовник підготував до цієї визначної дати спеціальні музичні проекти. Зокрема, 7 вересня у програмі «Мистецькі перлини» братиме участь хор ветеранів із Красноармійська. А в неділю, 8 вересня, в ефірі 27 каналу транслюватиметься святковий концерт, що проходитиме на центральній площі Донецька.

Тема визволення Донбасу буде присутня в телевізійному ефірі й наступного тижня. 11 вересня у програмі «Сторінки історії» на глядачів чекає тридцятихвилинна розповідь про військову операцію на Савур-Могилі, що і стала переламним моментом у боях за Донбас.

Прихильники обласного радіо у вересні теж мають можливість долучитися до всіх подій. В інформаційній програмі «Факти» щодня виходитимуть репортажі про заходи із святкування визначної дати.

Також низка програм присвячена історичним подіям минулого. 2 вересня у десятихвилинній радіопрограмі «На полюсах історії» йшлося про визволення населених пунктів області. У передачі були використані матеріали з Державного обласного архіву, які представила працівниця архіву Олена Божко.

7 вересня у радіопрограмі «Земляки» звучатимуть спогади Марії Білик та Ємми Коробчинської, дитинство яких пройшло у роки війни. 8 вересня у дванадцятихвилинній програмі «Велика перерва» радіослухачі дізнаються про історію появи у Донецьку пам’ятника генералу Толбухіну, який командував операцією з визволення Донеччини від німецько-фашистських окупантів. Також підготовлено передачі про легендарну Савур-Могилу, про партизанський рух на Донбасі тощо.

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux