До відома громадськості
опубліковано 26 червня 2017 року о 12:47

Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» вважає за необхідне розтлумачити ситуацію, що склалася довкола найменування «Велика українська енциклопедія».

«Велика українська енциклопедія» — саме такий словесний знак має проект, що, відповідно до Указу Президента України №7/2015 від 12.01.2015, реалізує Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво». Це назва багатотомного книжкового видання, том 1 якого був презентований громадськості 28 березня 2017 р.

Водночас останнім часом у публічному полі активізувалася структура, яка називається Громадська спілка «Національний фонд Великої української енциклопедії» (ЄДРПОУ 39876862).

У зв’язку з цим Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» заявляє:

Громадська спілка «Національний фонд Великої української енциклопедії» ніколи не надавала для ознайомлення статутних документів та не узгоджувала спільних дій із ДНУ «Енциклопедичне видавництво». Тож вона не сприяла реалізації проекту «Велика українська енциклопедія» ані в організаційному, ані в творчому плані.

Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» ніколи не отримувала від Громадської спілки «Національний фонд Великої української енциклопедії» коштів на реалізацію проекту «Велика українська енциклопедія» чи будь-яких інших.

Тож між ДНУ «Енциклопедичне видавництво» та Громадською спілкою «Національний фонд Великої української енциклопедії» немає жодного взаємозв’язку та взаємодії.

На цьому важливо наголосити, оскільки Громадська спілка «Національний фонд Великої української енциклопедії» подала заявку на оренду приміщення за адресою м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 51-а, звідки колектив Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» було незаконно виселено 27 квітня 2017 р.

Сподіваємося, що представники владних структур та громадяни сприймуть наше повідомлення як відповідне застереження щодо авантюрних дій Громадської спілки «Національний фонд Великої української енциклопедії» і ділків, які її очолюють.

 

Закликаємо до підтримки проекту, що, відповідно до Указу Президента України №7/2015 від 12.01.2015, реалізує саме Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво».

 

 

Колектив Державної наукової установи

«Енциклопедичне видавництво»

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux