«Детектор медіа» оприлюднив підсумки моніторингу діяльності Держкомтелерадіо в першому півріччі 2023 року
опубліковано 27 липня 2023 року о 18:47

Громадська організація «Детектор медіа» провела моніторинг діяльності Держкомтелерадіо у першому півріччі 2023 року. Про особливості роботи в умовах воєнного стану та нових викликах для відомства йдеться у статті Світлани Остапи «Комітет не отримав жодного повідомлення про розповсюдження видань антиукраїнського змісту».

"Детектор медіа" наголошує, що Держкомтелерадіо другий рік повномасштабної війни продовжує координувати й контролювати виконання підприємствами, які входять до сфери його управління, мобілізаційного завдання. Веде щотижневий моніторинг і готує для Мінекономіки звіти руйнувань та ушкоджень підприємств галузі під час російської агресії. Відомство продовжує реалізовувати державну політику в інформаційній та видавничій сферах. Станом на кінець червня в Держкомтелерадіо працює 54 особи, з них один служить у ЗСУ.

2023 року у Держкомтелерадіо з’явилися нові повноваження, пов’язані з набуттям чинності Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України». Для того, щоб закон запрацював, готуються проєкти відповідних постанов Кабінету Міністрів і наказів Держкомтелерадіо. Має бути затверджена низка підзаконних актів: положення про порядок видачі дозволу; порядок вилучення з обігу видавничої продукції; критерії оцінювання видавничої продукції; положення про експертну раду; порядок накладення адміністративно-господарських штрафів; положення про реєстри видавничої продукції тощо.

«Один із реєстрів формуватиметься за результатами реалізації дозвільної процедури. Тобто до нього вноситимуть видання, які отримали дозвіл на ввезення в Україну та розповсюдження на її території. Що дійсно нове покладається на Комітет, так це ведення Реєстру видавничої продукції антиукраїнського змісту», — сказав у коментарі «Детектору медіа» голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Про результати моніторингу діяльності відомства в інформаційній та видавничій сферах читайте за посиланням https://detector.media/infospace/article/214712/2023-07-26-komitet-ne-otrymav-zhodnogo-povidomlennya-pro-rozpovsyudzhennya-vydan-antyukrainskogo-zmistu-monitoryng-roboty-derzhkomteleradio-za-pershe-pivrichchya-2023-roku/

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux