Держкомтелерадіо звітував про наукову роботу установ, що перебувають у сфері управління відомства
опубліковано 17 червня 2020 року о 16:44

Описание: Описание: Описание: D:\worktable\unnamed.png

17 червня представники Держкомтелерадіо взяли участь в онлайн-засіданні Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій та звітували про діяльність протягом 2018-2019 років двох наукових установ системи Держкомтелерадіо – ДНУ «Енциклопедичне видавництво» та ДНУ «Книжкова палата України імені Івана Федорова».

Зокрема, було презентовано звіт про виконання наукових робіт за бюджетною програмою «Наукова і науково-технічна діяльність у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності».

У рамках цієї програми Книжкова палата України зробила комплексний аналіз первинних адміністративних даних про випуск видавничої продукції у 2018—2019 рр. за основними якісними та кількісними показниками; проаналізувала випуск видань за суміжні періоди (2017-2018 рр.; 2018-2019 рр.); провела комплексний аналіз як за окремими видами книжкових видань, так і за якісними їхніми ознаками, зокрема за виданнями тематичного спрямування, цільового призначення, мовами, тиражними групами, видавцями тощо. Також протягом звітного періоду було проаналізовано стан функціонування системи обов'язкового примірника та систем міжнародної стандартної нумерації видань ISBN/ISMN; проведено моніторинг матеріалів ЗМІ щодо виявлення потенційних загроз національній безпеці України в інформаційній сфері; досліджено стан оформлення видань суб'єктами видавничої справи та складено аналітичні огляди щодо дотримання положень нормативних документів суб'єктами видавничої справи; створено ретроспективні бази даних образотворчих і картографічних видань 1951 р., журнальних видань та загальнодержавних і регіональних газет 1961 р. тощо.

Державною науковою установою «Енциклопедичне видавництво» в рамках виконання наукової теми було   розроблено структури бази знань для науково-інформаційного наповнення та навігації онлайн-версії «Великої української енциклопедії», здійснено науково-редакційну підготовку та розміщення енциклопедичних статей в онлайн-версії «Великої української енциклопедії». Також науковці установи працювали над паперовою багатотомною версією ВУЕ.  

З повним текстом звіту можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо за посиланням http://comin.kmu.gov.ua/control/publish/article/main?art_id=167585&cat_id=167584

Довідково:

Національна рада України з питань розвитку науки і технологій - постійно діючий консультативно-дорадчий орган, що був створений 5 квітня 2017 року при Кабінетові Міністрів України з метою забезпечення ефективної взаємодії представників наукової громадськості, органів виконавчої влади та реального сектору економіки у формуванні та реалізації єдиної державної політики у сфері наукової і науково-технічної діяльності. Національна рада, яку очолює Голова, яким за посадою є Прем’єр-міністр України, складається з Наукового та Адміністративного комітетів.

Науковий комітет - робочий колегіальний орган Національної ради, що представляє інтереси наукової громадськості та виконує, зокрема, функції наглядової ради Національного фонду досліджень України.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux