Держкомтелерадіо здійснює контроль за своєчасним доставлянням обов'язкового примірника видань
опубліковано 05 листопада 2020 року о 15:25

Описание: C:\Users\User\Desktop\Без названия.jpg

Держкомтелерадіо направив листи-попередження низці видавничих організацій, які порушують чинне законодавство щодо своєчасного доставляння обов'язкових примірників книжкових та періодичних друкованих видань.

 

Зокрема, Книжкова палата України імені Івана Федорова, яка здійснює державну бібліографічну реєстрацію та каталогізацію всіх без винятку видань, випущених в Україні, а також комплектує і зберігає повний і недоторканий фонд Державного архіву друку, не отримала обов'язкові примірники видань від видавництва «Пороги», ПП «Кристал-Бук», ФОП Федорченко О.О., ТОВ «Сполом», Українського державного університету залізничного транспорту та ДП «Інформаційно-аналітичне агентство». Лише ПП «Кристал-Бук» не доставило Книжковій палаті 314 примірників видань, випущених упродовж 2017-2019 рр.

У разі подальшого невиконання цими та іншими суб’єктами видавничої справи норм Закону України «Про обов’язковий примірник документів», Держкомтелерадіо змушений буде оформити адміністративні правопорушення та накласти на посадових осіб, фізичних осіб-підприємців штрафи, які складають від тридцяти до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про обов’язковий примірник документів» та постанови Кабінету Міністрів України від 10.05.2002 № 608 Книжкова палата України є одержувачем усіх видів видань усіма мовами, що вийшли в Україні, у тому числі малотиражних (до 100 примірників) видань, нормативно-правових актів у сфері стандартизації, метрології та сертифікації, усіх періодичних та продовжуваних видань. Відсутність у Книжковій палаті України обов’язкових примірників видань, їхнє часткове або невчасне отримання унеможливлюють системне поповнення Державного архіву друку, негативно впливають на об’єктивність зведених адміністративних даних, які характеризують динаміку та тенденції у видавничій сфері.

При цьому слід врахувати, що обов’язковий примірник повторного видання (перевидання, передрук) незалежно від року випуску попереднього видання, додаткового тиражу та у випадках, коли тираж видання виготовляють частинами (запусками), зокрема, різними виготовлювачами видавничої продукції (поліграфічними підприємствами), також обов’язково має бути доставлений Книжковій палаті України.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux