Держкомтелерадіо здійснив моніторинг понад 100 веб-сайтів органів виконавчої влади
опубліковано 26 червня 2013 року о 15:21

 

Держкомтелерадіо України здійснив моніторинг інформаційного наповнення веб-сайтів органів виконавчої влади, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій у першому півріччі 2013 року.

Відповідна оцінка здійснювалась згідно розробленого відомством Порядку та враховувала кількість та якість представленої інформації, її актуальність та доступність.

Загалом моніторинг охопив 102 веб-сайти, серед яких 18 міністерств, 52 центральних та 27 місцевих органів виконавчої влади. Фахівці Комітету відзначають, що 58% усіх інтернет-сторінок ЦОВВ та 52% місцевих органів виконавчої влади мають показник рівня інформаційного наповнення більший за середній. У порівнянні з результатами моніторингу, проведеного Держкомтелерадіо у другому півріччі минулого року, спостерігається загальна тенденція щодо збільшення інформаційної прозорості органів виконавчої влади. Зокрема, зросла кількість та покращилась якість інформації, що розміщується на офіційних веб-сайтах суб’єктів владних повноважень.

Найповніше всю інформацію, передбачену нормативно-правовими актами, розміщено на офіційних сайтах Мін’юсту, Міністерства екології та природних ресурсів, Держкомтелерадіо, Державної архівної служби, Державної інспекції ядерного регулювання та ін.

Водночас, моніторинг показав, що офіційні інтернет-сторінки органів виконавчої влади недостатньо інформативні щодо цільових програм у відповідній сфері, інформації про систему обліку, видів інформації, яку зберігає розпорядник, відомостей про наявні вакансії, порядку та умов проходження конкурсу на заміщення вакантних посад тощо.

На деяких веб-сайтах представлена не вся обов’язкова інформація, а вже оприлюднена інформація наявна не в повному обсязі або розміщується не завжди своєчасно та не в логічних розділах.

Системи обліку публічної інформації багатьох органів виконавчої влади оновлюються нерегулярно та містять відомості лише про частину документів, які перебувають у суб’єктів владних повноважень.

Крім того, не всі веб-сайти мають пошукову систему. Натомість створені системи пошуку працюють недостатньо ефективно, зокрема, пошук здійснюється лише в новинах.

Державна інспекція України з питань праці взагалі не має власного офіційного веб-сайту, а лише окремий розділ на сторінці Мінсоцполітики.

Держкомтелерадіо за результатами моніторингу пропонує міністерствам, іншим органам виконавчої влади вжити заходів щодо усунення виявлених недоліків та нагадує, що черговий моніторинг буде проводитись цьогоріч у жовтні – грудні.

Детальніше із результатами моніторингу можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо у рубриці «Моніторинг сайтів ОВВ» за адресою http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=106195&cat_id=98409 .

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux