Держкомтелерадіо здійснив моніторинг 97 офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади
опубліковано 02 липня 2014 року о 10:46

 

Держкомтелерадіо України здійснив моніторинг інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади у першому півріччі 2014 року.

Дослідження проводилось відповідно до Порядку проведення моніторингу інформаційного наповнення веб-сайтів органів виконавчої влади, затвердженого наказом Держкомтелерадіо України від 12.10.2012 № 273, та враховувало кількісні й якісні показники представленої на веб-сайтах інформації, зокрема її повноту, актуальність та доступність.

Загалом моніторинг охопив веб-сайти 72 центральних та 25 місцевих органів виконавчої влади.

Фахівці Комітету відзначають, що у порівнянні з результатами моніторингу, проведеного Держкомтелерадіо у другому півріччі минулого року, спостерігається загальна тенденція щодо збільшення інформаційної прозорості діяльності суб’єктів владних повноважень. Так зросла кількість розміщеної на веб-сайтах інформації, вона стала актуальнішою та більш систематизованою.

За рівнем інформаційного наповнення найкращими серед центральних органів виконавчої влади визнано офіційні веб-сайти Адміністрації Державної прикордонної служби України та Державного комітету телебачення і радіомовлення України, а серед місцевих органів виконавчої влади - офіційні веб-сайти Запорізької і Сумської обласних державних адміністрацій.

Найбільшу динаміку росту інформаційного наповнення серед центральних органів виконавчої влади продемонстрував офіційний веб-сайт Державної служби статистики України, а серед місцевих органів виконавчої влади – Одеської обласної державної адміністрації.

Водночас на деяких веб-сайтах представлена не вся обов’язкова інформація, а вже оприлюднена інформація наявна не в повному обсязі або розміщується не завжди своєчасно та не в логічних розділах.

Моніторинг засвідчив, що офіційні інтернет-сторінки органів виконавчої влади недостатньо інформативні щодо систем обліку публічної інформації, адрес електронної пошти керівників органів, їх заступників, керівників структурних підрозділів, основних функцій структурних підрозділів, правил внутрішнього трудового розпорядку, порядку та умов проходження конкурсу на заміщення вакантних посад тощо.

Системи обліку публічної інформації деяких органів виконавчої влади оновлюються нерегулярно та містять відомості лише про частину документів, які перебувають у суб’єктів владних повноважень.

Крім того, не всі веб-сайти мають пошукову систему. Натомість деякі створені системи пошуку працюють недостатньо ефективно.

Держкомтелерадіо пропонує органам виконавчої влади, офіційні веб-сайти яких стали об’єктами моніторингу, вжити заходів щодо усунення виявлених недоліків та нагадує, що черговий моніторинг буде проводитися цьогоріч у жовтні – грудні.

Детальніше з результатами моніторингу можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо у рубриці «Моніторинг веб-сайтів ОВВ» за адресою

http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=113636&cat_id=112507 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux