Держкомтелерадіо затвердив статут Запорізької ОДТРК
опубліковано 27 листопада 2013 року о 14:23

 

Наказом Держкомтелерадіо України затверджено нову редакцію статуту Запорізької ОДТРК.

Документ визначає статус телерадіокомпанії як установи у сфері мас-медіа, яка організує теле- і радіомовлення, трансляції, зйомки і записи найважливіших подій у Запоріжжі й області та загальнонаціонального рівня, заснована на державній власності й підпорядкована Держкомтелерадіо України.

Відповідно до статуту ОДТРК основними завданнями телерадіокомпанії є забезпечення глибокого та всебічного висвітлення громадсько-політичного, економічного та культурного життя міста Запоріжжя, області та держави, оперативне інформування про події в області, Україні та за її межами,  розповсюдження офіційних повідомлень, роз’яснення рішень органів державної влади.

Також до сфери діяльності ОДТРК віднесено  ретрансляція загальнодержавних програм телебачення і радіомовлення, популяризація кращих творів вітчизняної та світової літератури і мистецтва, створення та розповсюдження економічних, публіцистичних, медико-гігієнічних, художніх, навчальних, розважальних, спортивних програм, а також програм для дітей та юнацтва.

Разом з тим у статуті підкреслена необхідність виконання телерадіокомпанією замовлень Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України щодо підготовки окремих програм для загальнонаціонального мовлення в порядку, встановленому Держкомтелерадіо.

Також документом передбачено дотримання ОДТРК державних стандартів та контроль за якістю трансляції загальнонаціональних і регіональних програм телебачення і радіомовлення, забезпечення раціонального використання основних фондів, матеріальних і фінансових ресурсів, заходи з охорони державного майна.

Як зазначається у документі, діяльність телерадіокомпанії має сприяти зміцненню міжнародних зв’язків України та зростанню її авторитету в світі.

Детальніше з наказом та новою редакцією статуту Запорізької ОДТРК можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо у рубриці «Законодавча база» (підрубрика «Нормативні акти Держкомтелерадіо України») за адресою http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=109233&cat_id=94566

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux