Держкомтелерадіо затвердив статут "Енциклопедичного видавництва"
опубліковано 14 червня 2013 року о 15:30

 

Наказом Держкомтелерадіо України затверджено статут Державної наукової установи "Енциклопедичне видавництво".

Документ визначає статус підприємства як установи у сфері наукової, інформаційної та видавничої діяльності, заснованої на державній власності й підпорядкованої Держкомтелерадіо України.

Відзначено, що ДНУ "Енциклопедичне видавництво" є правонаступником Державного підприємства «Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво «Українська енциклопедія» імені М.П. Бажана».

Згідно акту метою створення Енциклопедичного видавництва є забезпечення інтересів держави у нарощенні наукового, інтелектуального та інформаційного потенціалу, створення умов для використання результатів наукових досліджень, сприяння розвитку національної науки, освіти, культури, насичення ринку високоякісною енциклопедичною продукцією та науково-інформаційними виданнями. Крім того, нове видавництво задовольнятиме попит читачів на універсальні, галузеві, тематичні, краєзнавчі багатотомні та однотомні енциклопедії, енциклопедичні довідники та словники, наукові та інші видання.

Як зазначається у документі, основними напрямками діяльності Енциклопедичного видавництва є наукова діяльність, яка становить понад 70 відсотків загального річного обсягу виконаних робіт, науково-технічна діяльність, здійснення наукових досліджень і розробок.

У статуті підкреслена необхідність проведення підприємством наукової експертизи енциклопедичних видань, створення концепцій, реєстрів, принципів подання матеріалу, критеріїв його відбору для енциклопедичних видань.

Також документом передбачена організація та проведення установою науково-дослідної роботи, аналізу та узагальнення світового і національного досвіду з питань підготовки та друку енциклопедичних видань за сучасними технологіями, створення відповідних інформаційних баз даних, енциклопедичних видань на електронних носіях, тематичних WEB-ресурсів та Інтернет-сервісів.

Згідно статуту "Енциклопедичне видавництво" проводитиме наукові конференції, наради та семінари, братиме участь у міжнародних програмах, благодійних та інших наукових організаціях, мета яких відповідає завданням Енциклопедичного видавництва.

Документом зазначено, що остаточне рішення про видання авторського оригіналу належить тільки Енциклопедичному видавництву.

 Детальніше із статутом Державної наукової установи "Енциклопедичне видавництво" можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо у рубриці «Законодавча база» (підрубрика «Нормативні акти Держкомтелерадіо України») за адресою http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=105935&cat_id=94566

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux