Держкомтелерадіо затвердив план заходів з відзначення 100-річчя ДНУ "Книжкова палата України імені Івана Федорова"
опубліковано 18 липня 2018 року о 15:52

Описание: C:\Users\User\Desktop\images.jpg

Наказом Держкомтелерадіо затверджено склад організаційного комітету та план заходів з підготовки та відзначення 2019 року 100-річчя з дня заснування ДНУ «Книжкова палата України імені Івана Федорова».

 

До оргкомітету, який очолює Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, увійшли заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха, заступник Міністра культури Юрій Рибачук, Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, директор Музею книги і друкарства України Валентина Бочковська, науковці, представники громадськості.

Урочисті заходи із відзначення 100-річчя Книжкової палати ім. Івана Федорова заплановані на січень 2019 року. Тоді ж відбудеться науково-практична конференція «Книжкова палата України: минуле і сьогодення». Протягом усього ювілейного року заплановано серію виставок з фонду Державного архіву друку: листівок та книг часів УНР, плакатів, видань Книжкової палати України; тематичні екскурсії Державним архівом друку для студентів закладів вищої освіти.

У другому півріччі 2019 року відбудеться тематична виставка видань з Державного архіву друку, що ілюструють події Української революції 1917-1921 рр., життя і діяльність провідних діячів визвольного руху та національного державотворення. Крім того, разом з Укртелерадіопресінститутом ДНУ «Книжкова палата України ім. Івана Федорова» планує провести низку семінарів для мережі сільськогосподарських, технічних бібліотек та суб’єктів видавничої справи з питань упровадження УДК.

Підготовка до відзначення 100-ліття ДНУ «Книжкова палата України імені Івана Федорова» триває з 2018 року. Зокрема, науковці Книжкової палати готують до видання книгу «Книжкова палата України. 100 років від дня заснування», а також збирають матеріали для документального фільму, присвяченого науковій установі.

Інформаційно. ДНУ «Книжкова палата України імені Івана Федорова» - визнаний центр державної бібліографії та архівного зберігання видань. Вона забезпечує бібліографічною, статистичною та іншими видами книгознавчої інформації органи влади, бібліотеки, заклади вищої освіти, науково-дослідні організації та інформаційні центри. Книжкова палата є головною організацією України зі стандартизації в галузі видавничої справи. Вона розробляє і впроваджує національні стандарти й інші нормативні документи з бібліографії, видавничої та бібліотечної справи, створює бази даних правових і нормативних документів, проводить експертизи проектів міждержавних стандартів. Унікальним є фонд Державного архіву друку, який налічує близько 14 млн. друкованих видань. Тут довічно зберігається один примірник усіх видів друкованих видань, виданих на теренах України, починаючи з 1917 року. Щорічно до архіву надходить понад 155 тис. одиниць друкованої продукції, яка зберігається тут довічно.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux