Держкомтелерадіо затвердив нову редакцію статуту видавництва "Мистецтво"
опубліковано 25 червня 2013 року о 15:30

 

Наказом Держкомтелерадіо України затверджено нову редакцію статуту державного спеціалізованого видавництва «Мистецтво».

Установа заснована на державній власності та належить до сфери управління Комітету. Метою діяльності видавництва є всебічне задоволення попиту різних категорій читачів на навчальну, наукову, довідкову, художню та іншу літературу, сприяння духовному відродженню нації, розвитку національної культури, освіти тощо.

Згідно із статутом, «Мистецтво» займається випуском і розповсюдженням літературних та образотворчих, науково-популярних видань, а також книг навчально-методичного, практичного, довідкового, рекламного, художнього і публіцистичного характеру.

Як зазначається в акті, підприємство є юридичною особою із самостійним балансом, розрахунковим, валютним та іншими рахунками в установах банків, а також може мати товарний знак, який реєструється відповідно до законодавства. Майно видавництва є державною власністю і закріплюється за ним на праві господарського відання. Серед джерел його формування – дотації з бюджету, доходи від діяльності, укладених договорів, благодійні внески тощо. Загалом же статутний капітал «Мистецтва» становить 255 тисяч гривень. За рахунок прибутку при установі діятимуть спеціальні фонди, призначені для покриття витрат, пов’язаних з її діяльністю – амортизаційний, резервний, розвитку виробництва, споживання та ін.

Підприємство відповідно до статуту самостійно планує свою діяльність, визначає стратегію та основні напрями своєї роботи, тематичні програми випуску літератури. До його компетенції входять питання реалізації власної продукції, товарів і послуг, закупівлі авторських прав, паперу, поліграфічних матеріалів, утворення філій, представництв, відділень. В той же час видавництво зобов’язане своєчасно сплачувати податки та інші відрахування згідно із законодавством, забезпечувати виробництво та поставку продукції відповідно до державного контракту, державного замовлення, додержуватися фінансової дисципліни та створювати належні умови для високопродуктивної праці.

У статуті підкреслена необхідність додержання підприємством норм і вимог щодо охорони навколишнього природного середовища, у разі порушення яких його діяльність може бути обмежена чи навіть тимчасово заборонена.

Керівника установи призначає Уповноважений орган управління. Він же приймає рішення про реорганізацію видавництва, внесення змін до статуту, затвердження фінансових та інвестиційних планів підприємства тощо.

Для представництва інтересів трудового колективу на загальних зборах може обиратися орган колективного самоврядування, до складу якого не повинен входити керівник установи. Усі виробничі, трудові і соціальні відносини з адміністрацією регулюються спеціальним колективним договором.

Детальніше із новою редакцією статуту державного видавництва «Мистецтво» можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо у рубриці «Законодавча база» (підрубрика «Нормативні акти Держкомтелерадіо України») за адресою http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/category/main?cat_id=94566.

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux