Держкомтелерадіо започаткував нові проекти з нагоди відзначення 24-ї річниці незалежності України
опубліковано 18 серпня 2015 року о 16:01

Державними телерадіокомпаніями буде забезпечено інформаційну підтримку заходів з підготовки та відзначення Дня Державного Прапора та Дня незалежності України та заходів, спрямованих на популяризацію самобутності держави, її здобутків та культурної спадщини регіонів і населених пунктів, зокрема, з метою підвищення їх туристичної та інвестиційної привабливості.

Зокрема, 23 та 24 серпня транслюватимуться теле- та радіопередачі, святкові концерти, документальні та художні фільми, присвячені Дню Державного Прапора, річниці проголошення незалежності України, консолідації українського суспільства, зміцненню єдності народу навколо ідеї соборності Української держави, утвердженню ідеалів свободи і демократії, вихованню у громадян почуття національної гідності.

Зокрема, до ефіру ОДТРК підготовлено такі спеціальні проекти:

Тернопільської ОДТРК «Одягни вишиванку разом з каналом ТТБ», документальні фільми Львівської ОДТРК «Незалежність: Український варіант» та «Незалежність на лінії вогню», міжпрограмний цикл «Моя Незалежність», ролики Черкаської ОДТРК «Обличчя української історії». Чернівецька ОДТРК готує до ефіру святковий телепроект «Україна у нашому сердці». Полтавська ОДТРК «Лтава» започаткувала в радіоефірі нову рубрику: «Україна-час змін». У ній представлено розмірковування українців відносно змін, яких потребує наша держава. Херсонська ОДТРК транслюватиме д/ф «Левко Лук׳яненко. Покликаний бути символом».

Крім того, за програмою «Українська книга» до річниці незалежності побачать світ близько 30-ти видань, присвячених історичному минулому України та її сучасному розвиткові. Зазначені видання сприяють збереженню духовності, утвердженню національної свідомості, історичної пам’яті українського народу, висвітлюють основні віхи державотворення і демократизації українського суспільства.

Серед згаданих видань - публіцистична Збірка статей про актуальні проблеми стародавньої, середньовічної, нової та новітньої історії України «Україна Incognita».

Побачить світ книга «Проект Україна. Галичина в українській революції 1917-1921 рр», на сторінках якої львівським істориком М. Литвином відображено роль і місце Галичини та галичан в українській національно-демократичній революції 1917–1921 років.

Готується до друку книга «Ілюстрована енциклопедія України. Культура».

Окремо слід зазначити, що видавництво «Український письменник» представить книги із серії «Бібліотека українського воїна» - твори Бориса Олійника «Крик», Юрія Мушкетика «Вірую в правду» та Дмитра Павличка «Пам'ять».

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux