Держкомтелерадіо започатковує Всеукраїнський телерадіофестиваль "Кобзар єднає Україну"
опубліковано 12 травня 2015 року о 12:09

З метою вшанування пам’яті Тараса Шевченка, вивчення та осмислення його духовних заповітів Державний комітет телебачення і радіомовлення України ініціював проведення Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну».

Перший фестиваль відбудеться на базі Черкаської ОДТРК з 19 до 23 травня 2015 року Для церемонії урочистого відкриття фестивалю обрано приміщення Обласного музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

До участі у фестивалі «Кобзар єднає Україну» запрошено представників вітчизняних державних і недержавних телерадіокомпаній, зарубіжних телерадіоорганізацій, творчих спілок тощо. Станом на 5 травня на розгляд журі подано 31 телевізійна і 19 радіоробіт. До участі у творчому конкурсі допускаються роботи, які надійшли до 15 травня 2015 року. Оцінюватимуть теле- та радіопрограми два журі, які очолюють генеральний директор ДТРК «Культура» Жанна Мазицька та доцент КНУ ім. Т. Шевченка Віктор Набруско.

Конкурсі роботи розглядатимуться у 7 номінаціях. «Обнімітеся ж, брати мої» - про єднання українців, українську діаспору, єдину країну, боротьбу за незалежність і свободу; «Тарасовими шляхами» - про місця, пов’язані з перебуванням Т.Г. Шевченка, вшанування його пам’яті у назвах вулиць, підприємств, колективів тощо; «Великих слів велика сила» - пророчість поезії Т. Шевченка, літературний спадок, дослідження творчості; «Ще не вмерла України ні слава, ні воля» - про Євромайдан, героїв «Небесної сотні» та «Небесної варти», героїчну боротьбу українців проти агресора на сході України, патріотизм та гідність українського народу, жертовну волонтерську діяльність; «І оживе добра слава, слава України» - про відродження українських традицій, досягнення українців у різних сферах; «Славні нащадки славного роду» - про українців за кордоном, досягнення та перспективи міжнародної співпраці, мирні ініціативи, налагодження стосунків і співпрацю з іншими державами; «Діла добрих оновляться, діла злих згинуть» - про українські перспективи, суспільні процеси, утвердження демократичних засад державності та становлення нації.

Більш детально про організацію і проведення Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну» можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=120150&cat_id=120144

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux