Держкомтелерадіо закликає журналістів проявити солідарність і допомогти "журналістському взводу", який вирушає у зону АТО
опубліковано 28 жовтня 2014 року о 16:07

 

Директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак звернувся до журналістської спільноти з проханням підтримати «журналістський взвод» Віктора Ожогіна, який після короткої ротації знов повертається до зони АТО.

«Колишній генеральний директор Дніпропетровської державної телерадіокомпанії Віктор Ожогін – один з небагатьох журналістів, який добровольцем

із зброєю в руках пішов захищати Україну від російської військової агресії, - зазначає у своєму зверненні Богдан Червак.

- Мешканець Дніпропетровська, етнічний росіянин, батько якого похований у Луганську, Віктор Ожогін є беззаперечним патріотом України, який не відокремлює свою власну долю від долі нашої країни. У свої 56 років він став командиром взводу Національної гвардії.»

З легкої руки колег взвод Віктора Ожогіна охрестили «журналістським». І військове спорядження для тридцяти бійців взводу, які родом з Дніпропетровської та Полтавської областей, купували на гроші журналістів – колишніх колег, однокурсників, і просто не байдужих людей. Організаторами волонтерської допомоги стали дніпропетровська журналістка Лариса Токар та донька Віктора Ожогіна Анна. На гроші, зібрані волонтерами, закуплені бронежилети, каски, теплі речі для кожного бійця взводу, кровозупинні препарати, антибактеріальні препарати для очищення води, прибори нічного спостереження тощо.

Протягом місяця «журналістський взвод» у складі батальйону Нацгвардії перебував в одній з найгарячіших точок Донбасу – між Маріуполем і Новоазовськом. Під час так званого «перемир’я», під артилерійським та мінометним вогнем бійці тримали оборону на ділянці приблизно чотири на чотири кілометри. На другий день обстрілів російські снаряди з установки «Град» знищили все майно гвардійців – каремати, спальники, медикаменти. «Згоріло все, крім нас і честі!», - сказав тоді Віктор Ожогін. І знов на допомогу бійцям прийшли волонтери.

Після короткої десятиденної відпустки «журналістський взвод» знов повертається до зони АТО.

«Допомогти нашим колегам, бійцям Нацгвардії захистити незалежність і соборність України – наш обов’язок, - йдеться у зверненні. - Держкомтелерадіо закликає журналістів проявити солідарність та взяти під свою опіку «журналістський» взвод. Гроші, які ви перекажете на рахунок Лариси Валентинівні Токар - картка «Приватбанку» 5457 0923 0329 2472, підуть на допомогу взводу та сотням пораненим бійцям АТО, які перебувають на лікуванні в Дніпропетровській 6-й міській лікарні, і якими опікуються дніпропетровські волонтери-журналісти»

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux