Держкомтелерадіо вживає заходи щодо недопущення на ринок антиукраїнської видавничої продукції
опубліковано 23 квітня 2021 року о 11:43

Описание: D:\worktable\stop.jpg

З метою недопущення на український книжковий ринок з території держави-агресора видань, що несуть загрозу національній безпеці, а також контрабандної продукції Держкомтелерадіо систематично проводить моніторинг сфери книгорозповсюдження, зокрема й інтернет-магазинів.

 

За результатами моніторингу виявлено, що деякі інтернет-магазини, порушуючи Закон України «Про електронну комерцію», не надають споживачам інформацію про повне найменування юридичної особи або ПІБ фізичної особи - підприємця; про місцезнаходження юридичної особи або місце реєстрації та місце фактичного проживання фізичної особи - підприємця; адресу інтернет-магазину тощо.

Також зафіксовано порушення деякими суб’єктами господарювання Законів України «Про видавничу справу», «Про інформацію», «Про санкції» та «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Зокрема, виявлено розповсюдження книг, внесених до Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. У низці магазинів розповсюджуються книги, автори яких внесені до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці України.

Крім того, виявлено торгівлю книжками, інформація про які відсутня в Реєстрі видавничої продукції держави-агресора, дозволеної до ввезення та розповсюдження на території України. Зафіксовано випадки розповсюдження продукції російських видавництв, стосовно яких відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 березня 2019 року застосовано економічні санкції.

За результатами моніторингу суб’єктам господарювання, які здійснюють розповсюдження книжок через інтернет-магазини, направлено листи з переліком порушень і вимогою у відповідний термін вжити заходи щодо припинення протиправної діяльності та письмово поінформувати про це Держкомтелерерадіо.

Також Держкомтелерадіо нагадує всім власникам інтернет-магазинів, які торгують книжками, про необхідність обов’язкового отримання свідоцтва про внесення до Державного реєстру видавців, виготовлювачів та розповсюджувачів видавничої продукції. Порядок внесення до реєстру визначено статтями 12-16 Закону України «Про видавничу справу».

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux