Держкомтелерадіо вживає заходи для повернення в Державний бюджет коштів фінансової гарантії проведення Євробачення-2017
опубліковано 20 червня 2017 року о 17:30

Держкомтелерадіо за дорученням Кабінету Міністрів України вживає заходи для вирішення питання щодо повернення в Державний бюджет 15 млн. євро, які були виділені Урядом як фінансова гарантія для проведення конкурсу «Євробачення-2017» та перераховані Європейській мовній спілці.

 

На нараді, яка відбулась за участю представників Секретаріату Кабінету Міністрів України, Мінфіну, Мінекономрозвитку, МІП, Мінкультури, МЗС, ПАТ «НСТУ», було проаналізовано ситуацію щодо блокування коштів фінансової гарантії та обговорювалися механізми їх повернення.

Нагадаємо, що повідомлення про блокування коштів у зв’язку з вимогою третьої особи надійшло від Женевського Управління зі стягнення боргів (Geneva Debt Enforcement Office). Однак найменування третьої особи, боржником якої є ПАТ «НСТУ», та справи, відповідно до якої кошти фінансової гарантії були заблоковані не зазначено. ПАТ «НСТУ» припускає, що зазначене блокування може бути пов’язане з судовою справою за позовом акціонерного товариства «EuroNews» до НТКУ про стягнення 10 591 224,48 євро.

На нараді було запропоновано ПАТ «НСТУ» надіслати офіційне звернення до Женевського Управління зі стягнення боргів з проханням надати роз’яснення щодо підстав блокування українських коштів фінансової гарантії ЄМС. Зокрема, важливим елементом цих роз’яснень має бути інформація про третю сторону, на основі запиту якої і відбулось блокування. Без отримання зазначеної інформації, опрацювання можливих шляхів повернення державних коштів видається вкрай ускладненим.

Також учасники наради вважають за доцільне залучити ПАТ «НСТУ» іноземних спеціалістів із правового захисту інтересів у м. Женева, Швейцарія, які визначать способи повернення фінансової гарантії за допомогою правових механізмів. Питання можливого захисту прав та інтересів України у судах Женеви опрацьовує наразі й Мін’юст.

За результатами наради Держкомтелерадіо запропонував Кабінету Міністрів розглянути питання щодо часткового повернення коштів за бюджетною програмою 1701380 «Повернення бюджетних коштів, наданих на поворотній основі для фінансування заходів з підготовки та проведення у 2017 році в Україні пісенного конкурсу «Євробачення» за рахунок невикористаних коштів (економії) ПАТ «НСТУ» за бюджетною програмою 1701370 «Забезпечення підготовки та проведення пісенного конкурсу «Євробачення – 2017». Також Держкомтелерадіо попросив КМУ доручити Мінфіну та Держказначейству внести зміни до помісячного розпису повернення кредитів до загального фонду Державного бюджету України на 2017 рік за бюджетною програмою 1701380 «Повернення бюджетних коштів, наданих на поворотній основі для фінансування заходів з підготовки та проведення у 2017 році в Україні пісенного конкурсу «Євробачення», а саме - перенести термін повернення коштів в сумі 450 000,0 тис. грн. з липня 2017 року на листопад 2017 року.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux