Держкомтелерадіо відстоюватиме в суді право звільнити гендиректора Луганської ОДТРК
опубліковано 05 червня 2014 року о 15:42

 

Держкомтелерадіо має намір звернутися з апеляційною скаргою до Ленінського районного суду міста Луганська, який ухвалив рішення щодо поновлення Родіона Мірошника на посаді гендиректора Луганської ОДТРК.

Нагадаємо, 9 квітня Держкомтелерадіо України звільнив Родіона Мірошника з посади генерального директора Луганської ОДТРК та достроково розірвав з ним контракт.

Причиною звільнення стали порушення керівником компанії вимог Закону України «Про телебачення та радіомовлення» та статуту Луганської ОДТРК. Виконувачем обов’язків генерального директора Луганської ОДТРК було призначено першого заступника Віталія Гаркушу.

28 травня Ленінський районний суд м. Луганська під головуванням судді Бугери О.В. розглянув цивільну справу за позовом Мірошника Р. В. до Держкомтелерадіо України та державної організації Луганська обласна державна телерадіокомпанія та задовольнив його позовні вимоги щодо скасування наказу Держкомтелерадіо про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу.

Родіон Мірошник керував Луганською ОДТРК двічі - із жовтня 2006 року до квітня 2010 року, а потім з жовтня 2011 року до квітня 2014 року. До цього у 2005-2006 роках він був керівником прес-служби голови Луганської ОДА Олександра Єфремова та прес-секретарем народного депутата і прем’єр-міністра Віктора Януковича. З квітня 2010 року по осінь 2011-го був заступником Луганської облдержадміністрації. Нині є депутатом облради від Партії регіонів.

Свого часу Родіон Мірошник не раз опинявся у центрі гучних скандалів. Медійна спільнота звинувачувала його в «телевізійній корупції» через непрозору систему відносин між ОДТРК і приватними структурами РТС і ЗАТ «ЛОТ». А в липні 2012 року на нього подавали в суд за українофобські висловлювання. Під час засідання сесії Луганської обласної ради Родіон Мірошнік публічно назвав людей, які вивчають українську мову, «недорасой». Втім, тоді Ленінський районний суд м. Луганська у діях і словах пана Мірошника нічого протиправного не побачив.

На виконання рішення Ленінського районного суду міста Луганська від 28 травня 2014 року генерального директора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника наказом Держкомтелерадіо України від 4 червня поновлено на роботі. Водночас Держкомтелерадіо оскаржуватиме рішення суду.

Текст наказу розміщено на сайті Держкомтелерадіо України http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=113211&cat_id=94566

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux