Держкомтелерадіо стане бенефіціаром проекту, який впроваджуватиме в Україні "Інтерньюз Нетворк"
опубліковано 06 травня 2016 року о 11:50

У Держкомтелерадіо відбулась зустріч першого заступника Голови Держкомтелерадіо Богдана Червака з директором «Інтерньюз Нетворк» Вейном Шарпом.

Сторони обговорили участь Держкомтелерадіо як бенефіціара у проекті «Вдосконалення комунікацій між внутрішньо переміщеними особами та громадами, що опинилися під впливом конфлікту». Проект впроваджуватиметься за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади відповідно до угоди між Міністерством та неприбутковою некомерційною корпорацією «Інтерньюз Нетворк». Термін реалізації – з березня 2016 по 30 червня 2018 року. Кошторисна вартість проектумайже 2 млн. канадських доларів.

Головна мета Проекту – поширення точної та достовірної інформації про права, в тому числі на отримання соціальної допомоги, доступні послуги і структури, які їх надають, для внутрішньо переміщених та постраждалих від конфлікту на сході України осіб, а також про питання щодо інтеграції таких осіб у приймаючі місцеві громади за допомогою ЗМІ.

Для його реалізації будуть залучені громадські організації з метою встановлення ліній зв’язку між установами з надання допомоги та постраждалому від кризи населенню за допомогою ЗМІ. Планується створення новин, якісного інформаційного контенту і такого, що має відношення до зазначеної цільової аудиторії, у тісній співпраці з місцевими партнерами.

До участі у Проекті, в якості реципієнтів, залучатимуться регіональні медіа-партнери, передусім з регіонів, які прийняли найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб: Харківщина, Дніпропетровщина, Запоріжжя, Київ, а також з постраждалих від конфлікту Донеччини і Луганщини.

Загалом, Проект представляє собою проведення інформаційно-просвітницької кампанії з актуальних питань внутрішньо переміщених осіб та покращення потенціалу ЗМІ щодо її поширення.

-  Така співпраця потрібна і корисна, - зауважив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. – Хоча сама проблема складна, вона не вирішується лише налагодженням комунікацій між переміщеними особами та громадами, які їх прийняли, вона має політичний і геополітичний вимір. Водночас те, що ви пропонуєте, допоможе нам вирішити цю проблему, наша співпраця буде результативною.

У відповідь Вейн Шарп подякував Держкомтелерадіо за плідну співпрацю з «Інтерньюз Нетворк» у якості бенефіціара іншого Проекту міжнародної технічної допомоги «Український Медійний Проект (У-Медіа)», який було розпочато 1 жовтня 2011 р. і закінчується 30 вересня 2016 р. Реципієнтами-учасниками з української сторони є понад 30 громадських організацій, які працюють в сфері мас-медіа.

У зустрічі в Держкомтелерадіо взяли також участь заступник директора «Інтерньюз Нетворк» Оксана Майдан, координатори проектів цієї організації Валентина Кузик та Олександра Павловська, керівники структурних підрозділів Держкомтелерадіо.

 

 

Інформаційно: «Інтерньюз Нетворк» - міжнародна неприбуткова організація, що спеціалізується на питаннях розвитку професійних та незалежних засобів масової інформації в усьому світі. «Інтерньюз» надає фінансову підтримку (субгранти) та технічну допомогу (консультації) неурядовим медіа організаціям та гуманітарним організаціям згідно із завданнями проектів.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux