Держкомтелерадіо сприяє працевлаштуванню працівників Донецької та Луганської ОДТРК
опубліковано 20 листопада 2014 року о 13:49

Державний комітет телебачення і радіомовлення України сприяє у працевлаштуванні працівників Донецької та Луганської обласних державних телерадіокомпаній, які у зв’язку з проведенням АТО виїхали з місць постійного проживання та втратили роботу.

На сьогодні до відомства звернулося 26 осіб, які перебувають у Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі, Миколаєві, Одесі, Харкові, Хмельницькому, Чернігові. Держкомтелерадіо направив до регіональних телерадіоорганізацій, що діють на території цих областей, листи з проханням допомогти колегам у працевлаштуванні.

На жаль, організувати роботу Донецької та Луганської ОДТРК на контрольованій Україною території наразі неможливо, оскільки телерадіоорганізації захоплені терористами, їхня матеріально-технічна база частково зруйнована або розкрадена.

Персонал компаній частково роз’їхався по різних регіонах України, а частково залишається на окупованих територіях. Деякі працівники перейшли на бік бойовиків і продовжують надавати їм інформаційну підтримку, пропагуючи негативне ставлення до української влади та дії, що загрожують територіальній цілісності та безпеці України.

Держкомтелерадіо розглянув пропозиції Донецької та Луганської ОДА щодо відновлення регіонального мовлення державницького спрямування в Донецькій та Луганській областях на базі Маріупольського університету (Донецька область) та міської Северодонецької компанії (Луганська область). Через низку об’єктивних причин організаційно-юридичного характеру (переоформлення ліцензії на відповідних юридичних осіб, яким буде передано право регіонального мовлення, технічні питання доставки теле- та радіопрограм з Маріуполя та Северодонецька до передавальних засобів, питання фінансування тощо) зробити це оперативно неможливо.

Зараз на території, контрольованій Україною, замість програм Донецької та Луганської ОДТРК транслюються програми українських загальнонаціональних каналів. На окупованій російськими терористами території транслюються програми російських телеканалів або каналів, створених сепаратистами. Зокрема, на базі Донецької ОДТРК - «1 Республиканский» і радіо «Республика».

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux