Держкомтелерадіо сприяє інформуванню громадськості щодо євроінтеграції України
опубліковано 05 березня 2013 року о 11:10

 

Держкомтелерадіо України активно сприяє інформуванню громадськості про євроінтеграційні процеси України. Зокрема, державні мовники в своїх програмах повідомляють про останні новини в цій сфері, проводять інтерв’ю із відповідними експертами, політологами щодо реалізації проєвропейського курсу країни.

Так, державні ТРК висвітлювали проведення XVI-го саміту Україна-ЄС, на якому йшлося про запровадження зони вільної торгівлі, надання Україні макрофінансової допомоги, виконання українською стороною плану дій з візової лібералізації, а також обговорення питань головування України в ОБСЄ.

Перший національний акцентував увагу глядачів на останніх новинах у сфері співпраці з інституціями та державами-членами Євросоюзу щодо підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. В ефірі Національної радіокомпанії України звучали коментарі фахівців щодо Угоди.

В свою чергу, ДТРК «Всесвітня служба УТР» інформувала про залучення експертів до розробки проектів нормативно-правових актів, необхідних для визначення національного механізму імплементації Угоди.

Регіональні телерадіокомпанії у тематичних програмах порушували питання співпраці з країнами ЄС у галузі туризму і освіти, розв’язання проблем у сфері міграції та висвітлювали хід виконання спільно з партнерами з країн ЄС програм і проектів, які реалізуються в їх регіонах.

«Укрінформ» на своєму офіційному веб-сайті на дану тематику розмістив 18 інформаційних повідомлень та 2 фотоінформації про участь української делегації у саміті, а також про реакцію різних політичних сил щодо його результатів та коментарі експертів.

Друковані видання приділяють увагу практичним питанням співробітництва із європейцями, зокрема – економічним перевагам від його налагодження.

Газета «Урядовий кур’єр» інформувала про відкриття європейського ринку для української продукції птахівництва та перспективах виходу на нього товарів вітчизняної м'ясо-молочної галузі.

На шпальтах друкованих обласних ЗМІ висвітлювалися регіональні події в контексті європейської інтеграції України. Зокрема - щодо впровадження європейських підходів до підготовки робітничих кадрів, співпрацю регіонів з партнерами із країн ЄС, в тому числі в рамках Асамблеї Європейських регіонів. Значну увагу журналісти цих видань приділяли темі залучення кредитів Європейського Банку реконструкції та розвитку для реалізації регіональних проектів.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux