Держкомтелерадіо спільно з НСЖУ провів всеукраїнську нараду з питань реформування комунальних газет
опубліковано 19 грудня 2016 року о 15:55

16 грудня в Києві відбулася всеукраїнська нарада з питань реформування комунальних газет, участь у якій взяли понад 130 редакторів ЗМІ з усієї України.

 

Нараду організував Держкомтелерадіо спільно з Національною спілкою журналістів України. Учасники обговорили практичні кроки реалізації Закону «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ», який вступив в силу 1 січня 2016 року. На їхні запитання відповідали віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, Голова Дежкомтелерадіо Олег Наливайко, представники Мін’юсту, Фонду держмайна, а також фахові юристи.

Зокрема, редактори комунальних ЗМІ отримали рекомендації щодо підготовки документів для проведення перетворення юридичної особи – редакції газети, які розробили юристи Української асоціації медіабізнесу та Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП) в рамках проекту ОБСЄ.

Рекомендації містять опис чотирьох етапів з окремими покроковими інструкціями до дій. Зокрема, перший етап – це прийняття засновниками рішення про припинення юридичної особи – редакції газети та його реєстрація; другий – державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті її реорганізації шляхом перетворення; третій – державна реєстрація новоствореної юридичної особи, четвертий – перереєстрація друкованого ЗМІ. Автори рекомендацій (юристи) детально описали особливості і проблемні питання, які можуть виникати в ході кожного етапу та порадили, які документи готувати і куди їх подавати, наголосили на вимогах до цих документів, аби вони були юридично правильні.

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко наголосив, що він категорично не погоджується з думкою деяких скептиків, що реформовані газети обов’язково мають стати ворогами влади. «Вважаю, що їх завдання -будувати якісну комунікацію між громадою і владою, - зазначив він і навів позитивні приклади такої комунікації. - Приміром, Львівська облрада виділила на підтримку газет, які реформуються, 500 тис. грн. Треба домагатися виділення коштів на висвітлення діяльності влади, це буде реальна підтримка реформованим газетам».

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux