Держкомтелерадіо розробляє план та графік перетворення ДП "Укртелефільм" в акціонерне товариство
опубліковано 26 вересня 2017 року о 13:11

Колегія Держкомтелерадіо на своєму засіданні 26 вересня обговорила хід підготовки до перетворення ДП «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» у публічне акціонерне товариство «Укртелефільм».

Як відомо, з метою виконання Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» щодо порядку приєднання державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» Держкомтелерадіо було розроблено, а Кабінетом Міністрів України затверджено відповідні нормативно-правові акти.

«Тепер ми повинні якомога швидше опрацювати пропозиції з перетворення підприємства у публічне акціонерне товариство «Укртелефільм» та надати їх разом з графіком такого перетворення Мінекономрозвитку», - зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Члени колегії висловили стурбованість стосовно суттєвого погіршення фінансово-економічних показників діяльності підприємства. Відповідно до оцінки ефективності управління державними підприємствами сфери управління Держкомтелерадіо протягом 2015 року – І півріччя 2017 року Студію визнано неефективно працюючим підприємством. На 1 вересня 2017 р. заборгованість «Укртелефільму» з нарахованої і невиплаченої заробітної плати 42 працівникам складає 1993,9 тис. грн. Зростає кредиторська заборгованість підприємства за розрахунками з бюджетом та зі страхування.

За рішенням колегії Держкомтелерадіо, генеральному директору ДП «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» Віктору Підлісному у місячний термін слід надати органу управління свій план виходу підприємства з кризової ситуації, а Держкомтелерадіо – розглянути та прийняти управлінські рішення. Також керівникові Студії відповідно до рішення колегії потрібно вжити невідкладних заходів щодо забезпечення державної реєстрації речових прав підприємства на земельні ділянки, що знаходяться у користуванні підприємства, та об’єкти нерухомості (будівлі, споруди), які перебувають у господарському віданні та обліковуються на балансі Студії. Також, враховуючи показники фінансово-господарської діяльності Студії, її керівництву необхідно вжити заходи щодо оптимізації структури та штатного розпису підприємства.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux